Innovation Labs – ziua 2 a Boost Day si evolutia proiectelor

Miercuri am avut ocazia de a participa la ce-a de-a doua zi a Boost Day in cadrul Innovation Labs 2016, echipele de studenti care au trecut de prima faza de selectie prezentand acum planurile de dezvoltare ale ideilor pe care incearca sa le transforme in business-uri.

Cu ajutorul mentorilor care sustin proiectul Innovation Labs, unele echipe au reusit sa dezvolte o parte dintre produsele sau software-ul pe care se bazeaza pentru a-si transforma ideile in realitate, iar miercuri fiecare a explicat ceea ce intentioneaza sa faca in cadrul planului de dezvoltare al produselor.

In cadrul celei de-a doua zile a Boost Day au fost prezentate proiectele din categoriile agricultura, cyber security si retail, printre ideile ajunse in aceasta faza numarandu-se unele care au potential real de a fi transformate in business-uri de succes, daca au parte de sustinerea corecta.

In aceasta pagina gasiti toate echipele inscrise si ceea ce promit ele, insa in continuare va voi vorbi despre cele care mi-au atras atentia.

Squired Innovation Labs 2016

Squired este o echipa care isi propune sa dezvolte un sistem ce permite efectuarea de rezervari pentru restaurante cu alegerea mesei la care clientul va sta, acest element diferentiator fata de tot ceea ce exista pe piata oferind utilizatorului capacitatea de a beneficia de cea mai buna experienta de a lua masa in oras.

Mai mult decat atat, aplicatia lor permite oferirea de feedback privind calitatea serviciului oferit in interior, totul fiind disponibil online astfel incat toti utilizatorii platformei sa stie ce vor primi cand viziteaza o anumita locatie.

M4 Security Innovation Labs

M4 Security este o echipa care isi propune sa dezvolte o casca Bluetooth care sa securizeze apelurile telefonice facute de catre utilizatori, ea avand incorporat un sistem de criptare care face imposibila interceptarea apelurilor in timpul convorbirilor.

Casca Bluetooth poate functiona cu orice fel de telefoane mobile si pe orice fel de conexiuni GSM, fiecare casca fiind personalizata pentru a comunica, initial, doar cu o alta casca a producatorului, iar in viitor si cu multe alte casti dina ceeasi serie.

Virtual Assistant Innovation Labs

Virtual Assistant este un sistem menit sa-i ajute pe utilizatori sa descopere mai rapid informatii si sugestii pentru achizitia de produse atunci cand viziteaza diverse locatii de retail, acestia putand intra in contact cu specialisti au magazinelor sau producatorilor de prodsue electronice.

Practic un client discuta cu un specialist al unui magazin sau producator si primeste rapid recomandari privind produsul pe care doreste sa il cumpere, sistemul eliminand din ecuatie angajatii magazinelor care nu sunt intotdeauna informati sau dornici sa ajute.

asteria

Asteria este ultima echipa despre care va vorbesc, ea propunandu-si sa creeze un hub online prin care avocatii si clientii sa intre mai usor in contact. Mai mult decat atat, clientii primesc consultanta gratuita si evaluare preliminara a cauzelor in 24 de ore, informatiile privind onorariile avocatilor fiind fixe si cunoscute in prealabil.

Practic Asteria vrea sa faca o metoda transparenta de a contracta servicii legale de la avocati si sa ii oblige pe acestia sa isi indeplineasca munca la cele mai inalte standarde de calitate, totul fara costuri ascunse si cu indeplinirea rezultatelor promise.

Innovation Labs este sponsorizat de Orange Romania in parteneriat cu Carrefour si Fundatia Romano – Americana.

2 COMENTARII