FBI a retras un alt proces intentat Apple in New York

FBI a retras un proces intentat companiei Apple cu ceva timp in urma pentru a forta compania americana sa deblocheze un iPhone confiscat intr-o ancheta privind traficul de droguri, retragerea avand la baza faptul ca agentia federala a reusit sa deblocheze terminalul.

Codul de siguranta al dispozitivului a ajuns in posesia celor de la FBI prin intermediul unei surse necunoscute, iar procurorii care investigheaza cazul au decis sa retraga procesul, deoarece nu mai au nevoie de ajutorul Apple pentru a accesa datele din dispozitiv.

In documentul depus la instanta care judeca acea cerere, un reprezentant al Ministerului Justitiei din SUA a declarat ca intreaga cerere avea la baza accesarea datelor din dispozitiv si nu stabilirea unui procedent judiciar, asa cum au afirmat foarte multi, insa in final acest lucru nu mai conteaza.

Separat de aceasta cerere depusa pentru a forta Apple sa deblocheze un iPhone, cei de la FBI au facut cereri similare si in alte peste 10 cazuri, acestea fiind pe rolul unor instante din New York, iar compania Apple a refuzat in fiecare dintre ele sa isi ofere ajutorul.

The government respectfully submits this letter to update the Court and the parties. Yesterday evening, an individual provided the passcode to the iPhone at issue in this case. Late last night, the government used that passcode by hand and gained access to the iPhone. Accordingly, the government no longer needs Apple’s assistance to unlock the iPhone, and withdraws its application.

Zilele trecute v-am spus ca FBI a cheltuit 1.3 milioane de dolari pentru a sparge un iPhone 5C, suma fiind astronomica in comparatie cu ceea ce s-a obtinut, asa ca agentia federala americana este dispusa sa cheltuiasca sume foarte mari pentru a obtine ceea ce doreste.