iOS 9.3.1 jailbreak – situatia actuala

iOS 9.3.1 jailbreak este asteptat de milioane de posesori de iPhone, iPad si iPod Touch-uri din lumea intreaga, ei fiind dornici sa-si exploateze terminalele in ideea de a putea beneficia de toate modificarile pe care le ofera acest software pentru produsele Apple.

Desi ni s-a promis inca de acum cateva luni ca o solutie de iOS 9.3.1 jailbreak urmeaza sa ne fie pusa la dispozitie in perioada urmatoare, pana acum nu a aparut vreo informatie care sa sugereze faptul ca vreo echipa de hackeri s-ar pregati sa lanseze asa ceva.

Acum cateva saptamani un hacker a confirmat ca a vandut exploit-uri ce pot fi folosite pentru un iOS 9.3.1 jailbreak catre o companie din China ce ar putea finaliza dezvoltarea software-ului in vederea lansarii publice, insa deocamdata absolut nimic nu a fost lansat.

Avand in vedere ca iOS 9.3.2 este in proces de dezvoltare, e greu de crezut ca noua solutie de jailbreak ar putea fi lansata inaintea aparitiei build-ului public, insa dupa aparitie ea va fi compatibila cu toate versiunile anterioare ale iOS, sau cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile.

In momentul de fata nu va pot spune cand va fi lansata noua solutie de jailbreak pentru ca pur si simplu nu exista informatii care sa-mi permita sa faca o asemenea estimare, insa sunt sigur ca vom avea acest software in urmatoarele saptamani.

Apple lupta din ce in ce mai puternic impotriva solutiilor de jailbreak, iar asta pentru ca batalia sa cu FBI o forteaza sa faca iOS-ul extrem de sigur, asa ca lansarea solutiilor de jailbreak va fi tot mai dificila in viitor.