Acum Apple poate afla mult mai usor daca iti desfaci Mac-ul

MacBook 12 inch foloseste noi suruburi care pot anula garantia daca sunt desfacute de clienti.

Compania Apple a lansat saptamana trecuta MacBook 12 inch 2016 pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar in interiorul carcasei se gasesc putine schimbari, separat de noile componente Intel implementate pentru a imbunatati performantele generale ale produselor.

In exteriorul carcasei MacBook 12 inch 2016 regasim totusi noi suruburi folosite de catre compania Apple, acestea avand aplicata o substanta care se dezintegreaza in momentul in care este folosita o surubelnita pentru a le desface, lucru ce nu se intampla pana in prezent.

Cei de la iFixIt, care au dezasamblat un MacBook 12 inch 2016, sustin ca substanta aplicata de catre compania Apple are rolul de a le spune tehnicienilor sai daca utilizatorul a desfacut singur in prealabil produsul, acest lucru putand duce la anularea garantiei Mac-ului.

In final, compania Apple a modificat modulul USB-C, acesta fiind acum format dintr-o singura componenta, insa aceasta schimbare nu pare sa aiba vreun efect asupra modului in care functioneaza cablurile conectate de catre utilizatori la Mac-uri pentru transfer de date.

Those pesky tri-wing screws are gone, replaced with lovely standard Phillips screws—but tamper-evident hinge screws make you feel like a hoodlum for repairing your own machine.

Acestea fiind spuse, compania Apple va aplica cel mai probabil noile tipuri de suruburi si la viitoarele Mac-uri ce urmeaza sa fie lansate anul acesta, obligand practic utilizatorii sa se foloseasca de service-urile sale pentru orice fel de interventii asupra produselor.

surub MacBook 12 inch 2016 anulare garantie