Samsung se distanteaza de Apple in vanzarile de smartphone-uri

Samsung a vandut de 2 ori mai multe smartphone-uri decat Apple in T1 2016.

T1 2016 nu a fost unul foarte bun pentru compania Apple, asa cum si anuntau americanii inca din luna ianuarie, insa primele estimari ale analistilor prezinta o situatie foarte grea pentru cei din Cupertino, lucru la care multi se asteptau totusi avand in vedere scaderea in popularitate a iPhone 6S.

Conform celor de la TrendForce, in T1 2016 Samsung a vandut de 2 ori mai multe smartphone-uri decat compania Apple si a reusit in fapt sa fure cota de piata de la cei din Cupertino, ajungand in momentul de fata sa aiba o cota de piata aproape dubla fata de cea Apple.

Analistii estimeaza ca Samsung ar fi vandut 81 de milioane de smartphone-uri in T1 2016 fata de 40 de milioane de iPhone-uri pe care le-ar fi vandut compania Apple, diferenta fiind enorma in favoarea coreenilor, cota lor de piata crescand de la 22.1% la 27.8%, facand o comparatie cu T1 2015.

In cazul Apple, aceeasi comparatie releva faptul ca vorbim despre o cota de piata de 14.4% fata de 20.9%, diferenta fiind pe masura scaderii in vanzari, iar miercuri vom afla si cat de mare este problema pentru cei din Cupertino, ei urmand a anunta rezultatele financiare pentru T1 2016.

Samsung vanzari duble smartphone

Apple si-a pus multe sperante in iPhone SE pentru a compensa scaderea in vanzari a iPhone 6S, insa analistii nu sunt chiar atat de increzatori ca noul terminal este capabil sa genereze vanzari chiar atat de bune pentru a tine Apple pe crestere in urmatoarele luni.

Nici pentru iPhone 7 lucrurile nu se prezinta chiar atat de bine, analistii prezicand un dezastru pentru Apple in 2016, din cauza faptului ca noul smartphone nu va avea suficient de multe noutati atractive.