2016 va fi dezastruos pentru Apple, iata previziunile sumbre

2016 va fi dezastruos pentru compania Apple, sau cel putin acestea sunt preiziunile sumbre ale unuia dintre cei mai respectati analisti din lume, el spunand ca vanzarile de terminale iPhone urmeaza sa scada la o valoare mai mica decat cea inregistrata in cursul anului 2014.

Conform catorva dintre cei mai cunoscuti analisti, Apple urmeaza sa vanda intre 210 si 230 de milioane de terminale iPhone in cursul anului fiscal 2016, cea mai sumbra previziune spunandu-ne ca aceasta cifra ar putea ajunge la 190 de milioane de unitati, cu 3 milioane mai putin decat in 2014.

Majoritatea analistilor sunt de parere ca in anul fiscal 2016 compania Apple va inregistra mai putine vanzari de terminale iPhone decat in anul fiscal 2015 si ca ar putea fi singurul producator important de smartphone-uri care va inregistra o scadere a vanzarilor, lucru destul de greu de imaginat, totusi.

Principala problema a Apple in 2016 sta in faptul ca iPhone 7 nu va veni cu noutati suficient de importante pentru a motiva consumatorii sa il cumpere in numar foarte mare, lucru pe care mai toata lumea il spune si pe care Apple ar fi bine sa il inteleaga din timp.

Given the fact that shipments fell YoY for the first time in 1Q16, we don’t think large-screen replacement demand will contribute much to growth. To sustain growth, the iPhone needs to come up with more innovative features to revitalize the user experience, for example in form factor design, software and hardware specs. We don’t see many attractive selling points for iPhone 7 in 2H16 and are conservative on 2H16F shipments. While we revise up 2016F iPhone SE shipments from 12mn to 18mn units, this won’t offset overall iPhone shipments decline.

Fara o schimbare majora a design-ului, iPhone 7 ar putea fi cel mai rasunator esec al companiei Apple deoarece marketing-ul nu va fi suficient pentru a convinge utilizatorii ca un smartphone cu un design vechi de 3 ani de zile inca mai merita luat in considerare.

Compania HTC a invatat pe propria piele cat de dezastruoasa poate fi o greseala de acest gen, iar compania Apple ar face bine sa se uite la esecurile altora inainte de a ajunge in situatia de a fi intrecuta in vanzari de companii precum Huawei sau Xiaomi.