Prima Pagina Android Un nou Android ransomware cere plata in iTunes Gift Cards

Un nou Android ransomware cere plata in iTunes Gift Cards

iphone 8 precomanda emag banner

Ransomware-ul a invadat platforma Android asa cum a invadat-o si pe cea a companiei Microsoft, insa un nou tip de software creat pentru platforma Google vine cu o surpriza neasteptata pentru utilizatorii care au ghinionul sa fie afectati de catre el.

Ransomware-ul este gandit pentru a le spune utilizatorilor ca o agentie federala americana le-a blocat smartphone-ul pentru incalcarea legii, o plata facuta prin credit in valoare de 200 de dolari pentru iTunes Gift Card-uri fiind necesara pentru a debloca smartphone-ul in maxim 72 de ore.

Spre deosebire de alt software de acest gen, acesta din urma nu cripteaza datele din smartphone-urile utilizatorilor, astfel ca o simpla copierea a datelor importante in PC si efectuarea unei resetari la datele din fabrica rezolva problema, desi procedura nu este simpla.

iphone 8 precomanda emag romania

Partea ironica in toata aceasta poveste este ca un ransomware pentru Android cere plata in iTunes Gift Card-uri pentru a debloca terminalele utilizatorilor si hackeril care a creat software-ul probabil s-a gandit destul de bine cum va arata intreaga situatie pentru utilizatori.

ransomware Android

ransomware Android 1

emag revolutia preturilor articole