Un nou Android ransomware cere plata in iTunes Gift Cards

Ransomware-ul a invadat platforma Android asa cum a invadat-o si pe cea a companiei Microsoft, insa un nou tip de software creat pentru platforma Google vine cu o surpriza neasteptata pentru utilizatorii care au ghinionul sa fie afectati de catre el.

Ransomware-ul este gandit pentru a le spune utilizatorilor ca o agentie federala americana le-a blocat smartphone-ul pentru incalcarea legii, o plata facuta prin credit in valoare de 200 de dolari pentru iTunes Gift Card-uri fiind necesara pentru a debloca smartphone-ul in maxim 72 de ore.

Spre deosebire de alt software de acest gen, acesta din urma nu cripteaza datele din smartphone-urile utilizatorilor, astfel ca o simpla copierea a datelor importante in PC si efectuarea unei resetari la datele din fabrica rezolva problema, desi procedura nu este simpla.

Partea ironica in toata aceasta poveste este ca un ransomware pentru Android cere plata in iTunes Gift Card-uri pentru a debloca terminalele utilizatorilor si hackeril care a creat software-ul probabil s-a gandit destul de bine cum va arata intreaga situatie pentru utilizatori.

ransomware Android

ransomware Android 1