Prima Pagina iPhone Cota de piata a iPhone a scazut in T1 2016

Cota de piata a iPhone a scazut in T1 2016

Cota de piata a iPhone a inregistrat o scadere substantiala in T1 2016 fata de T1 2015, vanzarile mai mici ale smartphone-ului Apple mentinand totusi compania americana pe locul 2 in top 5 producatori de smartphone-uri la nivel global.

Conform Apple, 51.2 milioane de terminale iPhone s-au vandut in T1 2016, cu 10 milioane mai putine decat in T1 2015, cota de piata a iPhone scazand la 15.3% fata de 18.3% cat era in T1 2015, scaderea procentuala fiind de 16.3%, destul de mare daca ne uitam si la restul competitorilor.

Cota de piata a celor de la Samsung a scazut cu doar 0.6% in T1 2016 fata de T1 2015, coreenii vanzand cu doar 500.000 de smartphone-uri mai putin, deci diferenta este mica, insa aici vorbim doar despre estimari de vanzari si nu despre cifre raportate de companie.

In contrast cu Apple si Samsung, producatorii chinezi au avut in T1 fenomenal, vanzarile celor de la Huawei crescand cu 58.4% de la 17.4 milioane de unitati la 27.5 milioane de unitati, Oppo avand de departe cele mai bune performante, cu o crestere de 153.2% a vanzarilor, de la 7.3 milioane de unitati la 18.5 milioane de unitati.

Despite the plethora of new features found on the newer “S” models, current iPhone 6/6 Plus owners may feel that a 6S upgrade may not be warranted at the moment. Apple also announced the new iPhone SE, which looks to challenge similarly priced Android options in numerous emerging markets where Apple has traditionally been seen as too expensive.

Din top 5 producatori de smartphone-uri in T1 2016, doar Apple si Samsung au inregistrat scaderi ale vanzarilor, insa Apple a suferit cea mai mare pierdere, procentul fiind mai mare chiar si decat media restului producatorilor de smartphone-uri, iar asta spune foarte multe.

Desi per total vanzarile de smartphone-uri au crescut cu doar 500.000 de unitati in T1 2016 fata de T1 2015, chinezii sunt cei care au avut cel mai mult de castigat, ei reusind sa fure clienti in principal de la compania Apple, lucru care nu se va opri aici.

cota piata iPhone T1 2016

 

 • ninel

  f bine,sa scada…disperati dupa bani,au cam lasat clientii in spate,profit sa fie…Sunt mult sub competitori,Ios’ ul ce mai facea banii,acum nici ala…

 • tom’s iphone

  Pai cu un telefon in forma de “coaja de săpun”, la ce se așteptau? Si continua cu acest design… Sigur, contează si ce are ca tehnica, dar sunt tare ciudați adoptând acest model.

 • sorin

  Cota de vanzari pe un trimestru , nu cota de piata globala. Acum cateva zile , cifrele aratau altfel – iPhone cu 14,7% si Samsung aproape duble . Deh – analistii astia .

 • E pe trimestru si e globala.

 • sorin

  Da , vanzarile globale pe un trimestru . Traducerea in romaneste da de inteles altceva – chiar daca acolo scrie ” market share” , nu se refera la cota globala de utilizatori cum s-ar crede .

 • Market share inseamna cota de piata si e globala pentru ca se prezinta cifre globale, nu trunchiate.