Huawei P9 la iDevice.ro – primele impresii despre un smartphone ce seamana prea mult cu iPhone

Huawei P9 a ajuns la iDevice.ro prin intermediul programului Orange Smartphone Tester, iar astazi am ocazia de a va vorbi putin despre terminalul unui producator chinez care s-a remarcat in ultimii ani prin cresteri constante ale vanzarilor de smartphone-uri.

Huawei este un brand chinezesc pe care multi il cunosc in principal din domeniul echipamentelor de comunicatii, insa compania produce de cativa ani smartphone-uri si a reusit sa le faca atat de bune, incat a intrecut cu mult in vanzari producatori consacrati precum LG, Sony sau chiar HTC.

Design, ecran si performante

Huawei P9 iDevice.ro 2

 

Primul contact cu Huawei P9 te lasa cu impresia ca vei folosi un smartphone premium, panoul frontal fiind perfect mulat pe carcasa care il inconjoara, combinatia dintre sticla si aluminiu pentru carcasa oferind un plus de eleganta pentru acest smartphone inedit.

Huawei P9 arata elegant, iti ofera senzatia unui produs premium cand il tii in mana, insa daca il analizezi mai atent observi ca imprumuta multe elemente din design-ul iPhone, in principal in ceea ce priveste marginile laterale ale carcasei, impartirea carcasei cu antene sau baza unde exista portul de incarcare.

Huawei P9 are un ecra IPS-NEO LCD cu diagonala de 5.2 inch si rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, iar in scurta mea interactiune cu el pot spune ca diferenta mari intre aceasta componenta si ecranul iPhone 6S Plus nu exista, dar ma voi lamuri in zilele urmatoare cat de bine functioneaza el.

Huawei P9 iDevice.ro 4

In ceea ce priveste restul componentelor, Huawei P9 functioneaza cu ajutorul unui chipset HiSilicon Kirin 955 in care gasim un procesor octa-core cu 4 nuclee tactate la 2.5 GHz si 4 nuclee tactate la 1.8 GHz, 3 GB RAM acompaniind totul, impreuna cu o placa grafica Mali T-880.

Folosindu-l astazi am observat ca Android-ul 6.0 pe care il are nu ruleaza chiar atat de fluid precum pe Samsung Galaxy S7 sau LG G5, diverse blocaje existand cand multiple aplicatii erau deschise in background, diferenta in RAM dintre terminale spunandu-si cuvantul.

Camera

Huawei P9 iDevice.ro 3

Huawei P9 are o camera principala duala Leica cu senzori de imagine de 12 megapixeli, cu deschidere f/2.2, dimensiune pixel de 1.25 µm si distanta focala de 27 mm, ea fiind capabila sa inregistreze video in format 1080p, autofocusul cu laser lipsind totusi.

Primele poze facute cu aceasta camera duala a Huawei P9 par a fi la nivelul celor inregistrate cu iPhone 6S Plus, insa diferenta foarte mare este data de aplicatia Camera care ofera o gama extrem de variata de optiuni pentru inregistrarea de poze perfecte.

Camera frontala a Huawei P9 are 8 megapixeli, cu deschidere f/2.4, ea fiind deasemenea capabila sa inregistreze video in format 1080p si desigur ca vine cu o gama variata de optiuni pentru a face selfie-uri.

Asemanarea cu iOS

Huawei P9 iDevice.ro 5

Toate bune si frumoase pana aici, insa sunt uimit de cat de mult poate sa semene Huawei P9 cu iPhone 6S, iar aici nu ma refer doar la exterior, ci si la interfata modificata a sistemului de operare Android.

Prima oara cand am deschis Huawei P9 si am accesat interfata sa, am avut impresia ca am dat peste un iOS cu o tema modificata preluata din Cydia, insa in realitate cei de la Huawei au modificat putin cate putin iOS-ul, dar orice persoana care l-a folosit poate sa faca imediat legatura cu el.

Huawei P9 iDevice.ro 6

De modul in care arata iconitele unor aplicatii si pana la aranjarea acestora in pagini, interfata pentru foldere, sau cea pentru aplicatia Settings, ai impresia ca folosesti de fapt un iOS modificat, care din anumite puncte de vedere arata mai bine decat cel original.

Folosind Huawei P9 si iPhone 6S Plus in paralel poti vedea cam cat de bine poate fi preluata interfata iOS in Android, iar cei care nu mai sunt multumiti de iOS si doresc sa incerce ceva nou, se pot gandi la un smartphone de acest gen.

Folosind Huawei P9 incep sa inteleg de ce Huawei a inregistrat cresteri atat de mari si atat de constante ale vanzarilor de smartphone-uri.

Huawei P9 iDevice.ro 1

18 COMENTARII

  1. Acel Mali T-880 e jale pe partea de placa grafica,total nerecomandat jocurilor 3D.
    Iar la camera foto P9 realizează fotografii excelente atunci când există iluminare puternică naturală sau artificială şi mai puţin bune pe întuneric. Diafragma f/2.2 şi lipsa stabilizării optice rezultă în imagini cu artefacte de mişcare cauzate de timpul de expunere mare în modul automat şi zgomot destul de mare cauzat de creşterea valorii ISO.

  2. Sunt posesor de Huawei P8 de 4 luni si nu am avut vreodata vreun lag sau vreo problema
    Imi este foarte greu sa cred ca P9 are…

  3. Sa nu uitam ca vorbim despre flagship-ul celor de la Huawei,adica tot ce au mai bun la ora actuala e reprezentat de acest P9! Adica asta e replica lor la S7,HTC 10,LG G5,6S!