Evolutia incasarilor Apple in ultimii 10 ani

Ieri compania Apple a confirmat ceea ce ea a estimat acum 3 luni si alti analisti au speculat de atunci, mai exact faptul ca T1 2016 este primul trimestru fiscal in care Apple inregistreaza o scadere a vanzarilor, incasarilor si profitului comparativ cu un trimestru fiscal identic dintr-un an anterior.

Aceasta este prima oara in ultimii 12 ani si jumatate cand incasarile Apple scad in aceasta maniera, problema fiind una serioasa pentru cei din Cupertino, iar Tim Cook a anuntat ca pentru T2 2016 lucrurile ar putea sta la fel, deci problemele nu se opresc aici.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum au evoluat incasarile companiei Apple in ultimii 10 ani, lansarea iPhone accelerand cresterea in incasari pentru cei din Cupertino, produsul fiind o mina de aur pentru americani, cel putin pana in momentul de fata.

Cele mai mari cresteri sunt vizibile in primii ani de existenta ai iPhone, dupa lansarea iPhone 4S si dupa lansarea iPhone 6, Apple avand acum nevoie de un nou iPhone vedeta pentru a-si putea continua ritmul de crestere stabilit in anii anteriori.

Foarte multi analisti se intrebau oare cat va mai putea sustine Apple acest ritm de crestere care nu a fost intrerupt in ultimii 12 ani si jumatate, iar acum avem raspunsul, realizarile celor de la Apple fiind remarcabile, iar sansele ca ele sa dispara sa rapid cum au aparut sunt foarte mici.

incasari Apple ani