Apple a lansat CareKit

Anuntata in luna martie de catre compania Apple, platforma CareKit a fost lansata oficial in cursul acestei zile, compania Apple oferindu-le dezvoltatorilor si centrelor medicale o noua platforma prin care pot lansa aplicatii care sa contribuie mai eficient la monitorizarea sanatatii pacientilor.

CareKit este oferit open-source de catre compania Apple, deci oricine poate prelua platforma si o poate modifica dupa nevoi, ea fiind compatibila cu toate iDevice-urile companiei Apple, cei din Cupertino evitand sa o limiteze asa cum procedeaza cu propriile produse.

CareKit este oferit deocamdata cu 4 aplicatii dezvoltate in parteneriat cu Apple, ele fiind utile numai in SUA, exact precum intregul sistem, astfel ca in Romania e putin probabil sa il foloseasca vreun centru medical, desi nimeni nu ii opreste sa o faca.

Folosind CareKit medicii pot urmari mai usor evolutia pacientilor, acestia din urma pot tine mai usor urma tratamentelor pe care le iau, insa platforma are si multe alte beneficii pe care dezvoltatorii trebuie sa le implementeze in functiile pe care le lanseaza in mod public.

Doctors around the world are using iPhone to transform the way we think about health. Apps created with ResearchKit are already producing medical insights and discoveries at a pace and scale never seen before. That success has inspired us to widen the scope from medical research to personal care with the introduction of CareKit — a framework for developers to build apps that let you manage your own well-being on a daily basis.

Mai multe informatii despre CareKit sunt disponibile in aceasta pagina din cadrul website-ului Apple.

2 COMENTARII