Facebook are 1.65 miliarde de utilizatori activi lunar

Ieri compania Facebook si-a anuntat rezultatele financiare pentru T1 2016 si separat de incasarile si profitul care sunt in crestere, compania Facebook a anuntat ca numarul de utilizatori activi lunar este in continua crestere, 1.65 miliarde de persoane folosind acum reteaua.

Conform celor de la Facebook, cifra este cu 15% mai mare decat cea inregistrata cu doar un an de zile in urma, cresterea fiind mara daca ne gandim ca vorbim despre peste 100 de milioane de utilizatoria ctivi lunar care s-au alaturat retelei de socializare in aceasta perioada.

In ceea ce numarul de utilizatori activi zilnic, acesta a ajuns la 1.09 miliarde, in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar desi procentual cresterea este mica, in realitate vorbim despre aproape 100 de milioane de persoane in plus care folosesc Facebook zilnic.

Trecand acum la terminalele mobile, 989 de milioane de utilizatori acceseaza zilnic Facebook de pe un terminal mobil, cifra fiind cu 24% mai mare decat cea inregistrata cu un an in urma, aceasta fiind si cea mai mare crestere dintre toti indicatorii de utilizare.

  • Daily active users (DAUs) – DAUs were 1.09 billion on average for March 2016, an increase of 16% year-over-year.
  • Mobile DAUs – Mobile DAUs were 989 million on average for March 2016, an increase of 24% year-over-year.
  • Monthly active users (MAUs) – MAUs were 1.65 billion as of March 31, 2016, an increase of 15% year-over-year.
  • Mobile MAUs – Mobile MAUs were 1.51 billion as of March 31, 2016, an increase of 21% year-over-year.

In final raman utilizatorii care acceseaza lunar Facebook de pe un terminal mobil, cifra fiind de 1.51 miliarde de utilizatori, foarte apropiata de cea a utilizatorilor totali, ea fiind in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut.