Profitul Samsung creste dupa lansarea Galaxy S7

Desi compania Apple a anuntat rezultate financiare dezamagitoare pentru T1 2016, cei de la Samsung au avut parte de 3 luni mult mai bune, compania coreeana anuntand o crestere a incasarilor si profitului dupa multiple trimestre fiscale de continua scadere.

La baza acestei cresteri sta Samsung Galaxy S7, noul smartphone atragand interesul si banii multor utilizatori de pe planeta, iar acest lucru este pe deplin vizibil in cifrele anuntate de catre cei de la Samsung, analistii asteptandu-se l un anunt pozitiv de la coreeni.

Profitul diviziei mobile a Samsung a fost de 3.38 miliarde de dolari, peste jumatate din profitul intregii companii, acesta situandu-se la 5.81 miliarde de dolari. Facand o comparatie cu Apple, profitul Samsung insumeaza doar aproximativ o treime din cel al americanilor.

Desi Samsung a vandut cu 30 de milioane de smartphone-uri mai mult decat Apple, profitul diviziei sale mobile a fost cu mult mai mic, iar asta spune foarte multe despre banii pe care ii castiga fiecare companie din vanzarea produselor, cei de la Samsung avand o oferta mult mai variata, cu multe produse care genereaza profit mic.

Chiar daca Samsung este deocamdata foarte departe de a atinge nivelul Apple in ceea ce priveste profitul, este bine ca incasarile si profitul lor sunt in crestere pentru ca astfel va creste presiunea pe Apple si americanii vor fi obligati sa devina mult mai inovatori.

Samsung rezultate T1 2016