Iata cum poti detecta radiatiile cu iPhone

Fie ca va vine sa credeti sau nu, folosind un iPhone puteti detecta radiatia din jurul vostru, daca ea exista, camera smartphone-ului, dar si a altora existente pe piata, avand capacitatea de a detecta radiatia cu ajutorul unei aplicatii special create de catre o echipa de dezvoltatori.

Conceptul din spatele aplicatiei este simplu, dezvoltatorii sai sustinand ca radiatiile sunt de fapt lumina poluata, iar din moment ce senzorii de imagine ai camerelor capteaza lumina, ei pot fi folositi si pentru a masura nivelul de radiatii din jurul nostru.

Pentru a se realiza aceasta procedura, aplicatia are o serie de algoritmi speciali in baza carora functioneaza, iar masuratorile facute de catre ea nu sunt la fel de exacte precum un aparat Geiger pentru masurarea radiactivitatii, dar ar putea oferi indicii cu privire la o zona poluata excesiv.

Ray Detect este numele aplicatiei care ar trebui sa va spuna cat de periculoase sunt eventualele radiatii din jurul vostru, dezvoltatorii sai afirmand ca ea are un grad de acuratete mare, insa nu m-as hazarda sa ma bazez in totalitate pe ea.

Discover and surprise! “Ray Detect” is the fast and easy way to detect radiation. So, whether you fly and get your luggage X-rayed, own glazed pottery and other radioactive objects, or fear nuclear mishaps and terrorism, you can now test for unexpected radiation.

Ray Detect este disponibila pentru DESCARCARE din App Store la pretul de 3 euro.

Ray Detect

9 COMENTARII

  1. Lumina poluata??? Lumina e o radiatie electromagnetica. Am citit io in almanahe
    La ce mizerii de softuri de genul asta apar si eu ma cam indoiesc. Dar n-as da asa repede cu bata in balta. Senzorii de pe camere pot detecta foarte multe radiatii. Toti senzorii chiar au filtre care incearca sa limiteze aceste radiatii doar la spectrul vizibil, dar nu reusesc. Ca dovada incercati asta la o telecomanda. Camera va vedea radiatia IR emisa, dar ochiul nu (eu fac asta ca sa testez daca mai am baterii cand nu functioneaza telecomanda 🙂 ). La fel cu razele ultraviolete. Toti fotografii folosesc filtre UV cand fac fotografii outdoor. Ca ei spun ca pot detecta gamma ray si x-ray…Hmmm. Nici fara filtrele din fabrica senzorii nu vad radiatiile x si gamma. Daca intr-adevar au gasit un algoritm prin care sa interpreteze radiatiile captate de camera in x si gamma, eu zic ca e de Oscar. Pardon de Nobel