Telekom Romania reduce tarifele de roaming pentru clienti

4

La doar cateva zile in urma Orange, Telekom Romania a anuntat in cursul acestei zile reducerea tariferlor de roaming pentru clienti atunci cand calatoresc prin Uniunea Europeana, astfel ca acum veti plati mai putin cand sunati, cand sunteti sunati sau navigati pe internet.

Toate aceste schimbari intra in vigoare incepand cu data de 30 aprilie si in articolul anterior vi le-am explicat pe toate, asa ca nu voi mai reveni acum asupra modificarilor, cei de la Telekom explicand destul de clar in comunicatul de mai jos toate modificarile.

Desi cei de la Vodafone nu au anuntat vreo schimbare deocamdata, ei cu siguranta vor reduce tarifele intr-un mod similar pentru a respecta o decizie a Comisiei Europene care este obligatorie pentru toti operatorii de telefonie mobila din Europa.

Telekom Romania reduce tarifele de roaming în Uniunea Europeană

Telekom Romania va reduce tarifele de roaming pentru serviciile de voce, SMS și date mobile în Uniunea Europeană, începând cu 30 aprilie 2016, în conformitate cu prevederile reglementării Uniunii Europene.

Astfel, noile tarife Roaming Avantaj, valabile de la 30 aprilie 2016, atât pentru abonaţii Telekom Romania cât si pentru utilizatorii cartelei Telekom aflați în roaming în țările Uniunii Europene, precum și în Elveția, Gibraltar, Islanda, Liechtenstein și Norvegia (țările din Grupul 1) sunt:

  • tariful național în afara rețelei + 0,05 euro/minut (fără TVA), maxim 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri inițiate;
  • 0,0114 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri primite;
  • tariful national în afara rețelei + 0,02 euro/mesaj (fără TVA), maxim 0,06 euro/mesaj (fără TVA) pentru SMS-urile trimise;
  • tariful național în afara rețelei + 0,05 euro/MB (fără TVA), maxim 0,20 euro/MB (fără TVA).

În plus, abonații Telekom Romania se pot bucura de oferte mai avantajoase pentru serviciul de roaming în Uniunea Europeană la abonamentele cu beneficii în roaming incluse: Talk L – 750 de minute în UE, Surf L – 750 MB în UE, Complete XL – 750 minute și 750 MB în UE, Complete XXL – 1500 minute și 2 GB în UE, precum și Date Surf L – 750 MB în UE, Date Surf XL – 1 GB în UE, Date Surf XXL – 2 GB în UE.

De asemenea, cu oferta Travel & Surf, clienții serviciilor pe bază de abonament ai Telekom Romania beneficiază de tarife atractive pentru traficul de date în roaming. Astfel, prin activarea uneia din extraopțiunile Travel & Surf, cu prețuri începând de la 6 Euro (fără TVA), clienții Telekom pot beneficia de trafic de date de până la 150 MB – pentru extraopțiunea de 10 Euro (fără TVA), pentru traficul de date efectuat atât în Uniunea Europeană cât și în restul lumii.

Utilizatorii cartelei Telekom Romania beneficiază, începând cu 30 aprilie 2016, de Pass-uri cu beneficii în roaming incluse. De exemplu, Weekly Pass oferă utilizatorilor cartelei Telekom 20 minute pentru apeluri inițiate, 20 minute pentru apeluri primite, 20 SMS-uri și 20 MB, valabile în Uniunea Europeană și în Moldova, la tariful de 3 euro.