FBI si secretul deblocarii unui iPhone

Saptamana trecuta v-am spus ca FBI ar fi platit 1.3 milioane de dolari pentru a debloca un iPhone fara ajutorul Apple, cifra fiind oferita de catre directorul agentiei guvernamentale, James Comey, insa se pare ca ea nu este exacta.

In baza unor noi informatii obtinute de la FBI, suma platita pentru a debloca acel iPhone a fost cu mult mai mica, fara a fi oferita cifra, deci acei bani probabil acopera deblocarea unei varietati de terminale mobile, fie ca sunt ale companiei Apple, sau ale altor producatori.

Desi cei de la FBI se afla in posesia metodei de deblocare a acelui iPhone, ei nu au informatiile tehnice prin care sa se poata folosi de ea pentru a debloca alte terminale vulnerabilitatea nefiind oricum disponibila in dispozitivele noi.

Mai mult decat atat, nici macar directorul FBI nu stie de la cine a fost cumparata aceasta metoda de deblocare a produselor Apple, aceasta informatie fiind tinuta secreta inclusiv de el, asa ca doar anumite persoane din interiorul agentiei guvernamentale stiu sursa.

The FBI paid under $1 million for the technique used to unlock the iPhone used by one of the San Bernardino shooters. The identity of the contractor is so closely-held inside the FBI that not even Comey knows who it is, one of the sources said.

Acestea fiind spuse, tot acest razboi a dus la cheltuirea unor bani publici pentru a prelua un software care functioneaza doar pe anumite terminale mobile ale companiei Apple si ramane de vazut daca in viitor cineva ar putea pune la indoiala meritul acestei investitii.