Prima Pagina iPhone FBI si secretul deblocarii unui iPhone

FBI si secretul deblocarii unui iPhone

Saptamana trecuta v-am spus ca FBI ar fi platit 1.3 milioane de dolari pentru a debloca un iPhone fara ajutorul Apple, cifra fiind oferita de catre directorul agentiei guvernamentale, James Comey, insa se pare ca ea nu este exacta.

In baza unor noi informatii obtinute de la FBI, suma platita pentru a debloca acel iPhone a fost cu mult mai mica, fara a fi oferita cifra, deci acei bani probabil acopera deblocarea unei varietati de terminale mobile, fie ca sunt ale companiei Apple, sau ale altor producatori.

Desi cei de la FBI se afla in posesia metodei de deblocare a acelui iPhone, ei nu au informatiile tehnice prin care sa se poata folosi de ea pentru a debloca alte terminale vulnerabilitatea nefiind oricum disponibila in dispozitivele noi.

Mai mult decat atat, nici macar directorul FBI nu stie de la cine a fost cumparata aceasta metoda de deblocare a produselor Apple, aceasta informatie fiind tinuta secreta inclusiv de el, asa ca doar anumite persoane din interiorul agentiei guvernamentale stiu sursa.

The FBI paid under $1 million for the technique used to unlock the iPhone used by one of the San Bernardino shooters. The identity of the contractor is so closely-held inside the FBI that not even Comey knows who it is, one of the sources said.

Acestea fiind spuse, tot acest razboi a dus la cheltuirea unor bani publici pentru a prelua un software care functioneaza doar pe anumite terminale mobile ale companiei Apple si ramane de vazut daca in viitor cineva ar putea pune la indoiala meritul acestei investitii.

 • tswhite

  Deja furi curent cu articolele astea despre FBI, iPhone, deblocari etc

 • nelu_atb

  Esti dus dude sper sa nu ai de aface cu ei sa vezi ce pot face ­čś×

 • Jenic─â Boieric─â

  E caterinc─â ieftin─â asta ce zic b─âie╚Ťii de de FBI

 • unixes

  nelu_atb, Homeland e doar un film. Daca FBI ar putea face si drege, nu ar fi durat 10 ani prinderea lui Bin Laden.

 • RaduD

  Bin Laden nu era de competenta FBI-ului…
  Iar de prins…in sfarsit, sa zicem ca l-au prins…!

 • unixes

  Nu era de competenta FBI-ului…
  Imi imaginez ca FBI avea toate resursele necesare sa il gaseasca pe Bin Laden dar cum nu era de competenta lor nu s-au bagat in seama si nici celor a caror competenta era nu au cerut ajutorul FBI. Doar nu era decat cel mai cautat terorist al lumii, nu e mare lucru…

 • Olimpiu

  Bin Laden era agent FBI, lichidat dupa incheierea misiunii, sa nu-i scape vreun porumbel pe gura. Cumpara cineva scenariul?!

 • Pingback: India poate spartge iPhone-urile Apple | iDevice.ro()