O femeie din SUA a fost obligata de o instanta sa isi deblocheze iPhone-ul

Daca pe Apple nu o poate obliga sa deblocheze iPhone-urile care contin informatii necesare desfasurarii anchetelor, cei de la FBI se indreapta impotriva utilizatorilor care nu doresc sa coopereze cu agentia federala, cerandu-le instantelor sa-i oblige sa-si deblocheze iDevice-urile.

Aceasta a fost situatia unei femei din SUA care a fost obligata de catre o instanta sa deblocheze un terminal iPhone aflat in posesia FBI, el continand informatii care ar putea ajuta agentia federala americana sa rezolve un caz aflat in proces de anchetare.

Aceasta este prima oara cand un judecator al unei instante federale aproba o asemenea cerere a FBI, cazul avand in centrul o femeie de numita Paytsar Bkhchadzhyan, ea fiind acuzata de furt de identitate de catre cei de la FBI.

Cererea agentiei federale a fost aprobata la doar 45 de minute dupa ce femeia a fost arestata si ea s-a conformat hotararii instantei, asa ca FBI a primit acces la terminal fara a cere ceva companiei Apple sau a plati vreun ban pentru deblocarea dispozitivului.

There, authorities obtained a search warrant compelling the girlfriend of an alleged Armenian gang member to press her finger against an iPhone that had been seized from a Glendale home. The phone contained Apple’s fingerprint identification system for unlocking, and prosecutors wanted access to the data inside it.

Desi o hotarare din 2014 impiedica politia sa oblige utilizatorii sa introduca un cod de acces pentru smartphone in ideea de a il debloca, se pare ca amprentele nu sunt privite la fel, desi in esenta ele au exact acelasi rol precum un cod de siguranta.

Acestea fiind spuse, cu sau fara ajutorul Apple, cei de la FBI obtin tot ceea ce isi doresc.