Prima Pagina Microsoft Microsoft dezvolta tehnologia care face uitat 3D Touch (Video)

Microsoft dezvolta tehnologia care face uitat 3D Touch (Video)

Compania Microsoft investeste foarte multi bani in cercetare si dezvoltare, iar un recent proiect de-al sau are menirea de a ne face sa uitam de 3D Touch si ecranele care ofera feedback tactil, cei din Redmond avand ceva cu totul diferit pregatit pentru noi.

Mai exact, compania Microsoft dezvolta o tehnologie numita Pre-Touch care ii permite unui smartphone sa detecteze prezenta unui deget deasupra unei portiuni a ecranului si sa actioneze functii fara ca utilizatorul sa atinga efectiv ecranul cu degetul, clipul video de mai jos prezentand totul.

Practic, simpla plimbare a degetului peste ecranul unui smartphone este detectata de catre terminal si echivaleaza cu apasarea pe ecran, functionalitatea putandu-ne permite sa controlam dispozitivele fara a le atinge efectiv, lucru pe care putine terminale il ofera acum.

Software-ul Microsoft poate sa simta degetul in apropierea ecranului si sa actioneze anumite functii ale unei aplicatii, precum afisarea unui meniu de control inainte ca degetul sa ajunga la ecran, iar el este completat si de alte tehnologii care imbunatatesc experienta de utilizare a iDevice-urilor.

Mai exact, un smartphone ar putea detecta daca este utilizat cu o singura mana si ar putea afisa o interfata de control complet diferita fata de cea afisata in cazul tinerii cu ambele maini, totul fiind facut automat de catre sistemul de operare al terminalului.

New research uses a mobile phone’s ability to sense how you are gripping the device, as well as when and where the fingers are approaching it, to adapt interfaces on the fly. The research is outlined in the paper, “Pre-Touch Sensing for Mobile Interaction.”

Cei de la Microsoft numesc acest sistem Pre-Touch deoarece el este capabil sa simta miscarile deasupra ecranului unui smartphone inainte de a fi atins, iar el ar putea cu usurinta sa faca 3D Touch, sau alte sisteme similare, uitat daca va fi implementat corect in smartphone-uri.

Voi ce parere aveti despre Pre-Touch ?

 • George 89

  Tare si inovativ , abia aștept implementarea în smartphone uri

 • EMP83

  Cred ca are mult mai mult potențial decât 3D Touch. Vom vedea cum evoluează în viitor însă cred ca va înghiți 3D Touch-ul.

 • Srb Srb

  Asta zic, totul tine de timp, daca apare peste 3 ani sa nu fie prea tarziu

 • adi

  Automat face touchscreen-ul inutil

 • Mircea Radulescu

  Lumea inoveaza si Apple isi face campus de 3 miliarde.

 • Marius

  S4 avea un senzor pentru așa ceva, undeva lângă camera de selfie. Nici vorba de tehnologia despre care se prezintă in articol si pe care o dezvolta Microsoft.

 • r@zr100

  e defapt un ozn cu fuziune nucleara care in caz de zombie apocalypse se va ridica si va sta o perioada in spatiu pt a proteja umanitatea ramasa :)))))

 • r@zr100

  Sincer sa fiu “visez“ la aceasta tehnologie inca de cand am vazut-o prima data si sper sa nu ma insel la un sony typo parca sau ceva de genul.Era imatura si rudimentara dar interesanta daca ar fi perfectionata viabila si fluenta precum atingerea fizica.Samsung a incercat in s4 cu acele air gesture cateva chestii dar nu au avut mare succes pt ca rulau cam dupa cum aveau chef ele si deci le-au abandonat dar parca si apple aveau niste patente de gen ,microsoft se pare ca ar fi undeva la un nivel bun cu aceasta tehnologie si deci ar fi frumos sa existe in viitorul apropiat.Ar ajuta f mult persoane cu dizabilitati care nu pot tasta f usor si astfel cu un hoover al degetului sa utilizeze telefonul normal sau chiar si pt oricine cred ca ar fi util, cand esti sa zicem murdar pe maini sa tastezi “in aer“ …super tare ….laser frate 😀

 • Dani

  Vezi ca vorbesti prostii.. da pe s4,note 3 exista si un senzor sau poate treaba se face cu camera din fata.. aia era pt “air gesture” insa are si ceva asemanator cu ce e in video asta.. de exemplu cand sunt in galerie si printre poze daca tin degetu sau s-penu deasupra unei poze mi o mareste.. sau la mesaje etc.. cauta pe net si vezi la s4 si note 3, tu vorbesti despre “air gestures” eu de “air view” ia cauta