Microsoft dezvolta tehnologia care face uitat 3D Touch (Video)

Compania Microsoft investeste foarte multi bani in cercetare si dezvoltare, iar un recent proiect de-al sau are menirea de a ne face sa uitam de 3D Touch si ecranele care ofera feedback tactil, cei din Redmond avand ceva cu totul diferit pregatit pentru noi.

Mai exact, compania Microsoft dezvolta o tehnologie numita Pre-Touch care ii permite unui smartphone sa detecteze prezenta unui deget deasupra unei portiuni a ecranului si sa actioneze functii fara ca utilizatorul sa atinga efectiv ecranul cu degetul, clipul video de mai jos prezentand totul.

Practic, simpla plimbare a degetului peste ecranul unui smartphone este detectata de catre terminal si echivaleaza cu apasarea pe ecran, functionalitatea putandu-ne permite sa controlam dispozitivele fara a le atinge efectiv, lucru pe care putine terminale il ofera acum.

Software-ul Microsoft poate sa simta degetul in apropierea ecranului si sa actioneze anumite functii ale unei aplicatii, precum afisarea unui meniu de control inainte ca degetul sa ajunga la ecran, iar el este completat si de alte tehnologii care imbunatatesc experienta de utilizare a iDevice-urilor.

Mai exact, un smartphone ar putea detecta daca este utilizat cu o singura mana si ar putea afisa o interfata de control complet diferita fata de cea afisata in cazul tinerii cu ambele maini, totul fiind facut automat de catre sistemul de operare al terminalului.

New research uses a mobile phone’s ability to sense how you are gripping the device, as well as when and where the fingers are approaching it, to adapt interfaces on the fly. The research is outlined in the paper, “Pre-Touch Sensing for Mobile Interaction.”

Cei de la Microsoft numesc acest sistem Pre-Touch deoarece el este capabil sa simta miscarile deasupra ecranului unui smartphone inainte de a fi atins, iar el ar putea cu usurinta sa faca 3D Touch, sau alte sisteme similare, uitat daca va fi implementat corect in smartphone-uri.

Voi ce parere aveti despre Pre-Touch ?