Un iPhone a salvat viata unui soldat impuscat

6

Terminalele iPhone ale companiei Apple sunt perfecte nu doar pentru a imbunatati vietile utilizatorilor din lumea intreaga, ci si pentru a salva vietile in anumite situatii periculoase, iar asta a aflat si un jandarm turc in timpul unei operatiuni impotriva unei celule teroriste.

Mustafa Bozok este sergent intr-o unitate a jandarmeriei turcesti, iar in timpul unui raid impotriva unei celule a organizatiei teroriste PKK el a fost impuscat intr-un schimb de focuri dintre autoritatile turcesti si cativa teroristi descoperiti intr-un district al unui oras turcesc.

Terminalul iPhone din imaginile de mai jos se afla in buzunarul pantalonilor barbatului si puteti vedea ca proiectilul l-a lovit initial inainte de a penetra piciorul barbatului, terminalul impiedicand patrunderea adanc in membru si eventuala sectionare a unei artere majore.

Multumita iPhone-ului, rana jandarmului nu a fost atat de grava precum ar fi putut fi daca proiectilul ar fi intrat direct in picior, iar intr-un schimb de focuri intens o rana de acest gen s-ar putea dovedi a fi fatala.

iPhone salvat soldat

iPhone-urile s-au dovedit a fi extrem de eficiente in a opri gloante si in trecut, fie ca a fost vorba despre soldati aflati in misiune, sau simpli civili care au intalnit hoti periculosi, multi oameni supravietuind unir impuscaturi multumita smartphone-urilor pe care le aveau in buzunar.

iPhone salvat soldat 1