Un iPhone a salvat viata unui soldat impuscat

Terminalele iPhone ale companiei Apple sunt perfecte nu doar pentru a imbunatati vietile utilizatorilor din lumea intreaga, ci si pentru a salva vietile in anumite situatii periculoase, iar asta a aflat si un jandarm turc in timpul unei operatiuni impotriva unei celule teroriste.

Mustafa Bozok este sergent intr-o unitate a jandarmeriei turcesti, iar in timpul unui raid impotriva unei celule a organizatiei teroriste PKK el a fost impuscat intr-un schimb de focuri dintre autoritatile turcesti si cativa teroristi descoperiti intr-un district al unui oras turcesc.

Terminalul iPhone din imaginile de mai jos se afla in buzunarul pantalonilor barbatului si puteti vedea ca proiectilul l-a lovit initial inainte de a penetra piciorul barbatului, terminalul impiedicand patrunderea adanc in membru si eventuala sectionare a unei artere majore.

Multumita iPhone-ului, rana jandarmului nu a fost atat de grava precum ar fi putut fi daca proiectilul ar fi intrat direct in picior, iar intr-un schimb de focuri intens o rana de acest gen s-ar putea dovedi a fi fatala.

iPhone salvat soldat

iPhone-urile s-au dovedit a fi extrem de eficiente in a opri gloante si in trecut, fie ca a fost vorba despre soldati aflati in misiune, sau simpli civili care au intalnit hoti periculosi, multi oameni supravietuind unir impuscaturi multumita smartphone-urilor pe care le aveau in buzunar.

iPhone salvat soldat 1

6 COMENTARII

  1. E vorba de rezistenta materialelor. Si ma indoiesc ca la un glont cu miez de otel, calibru 7,62mm, ar fi vreo diferenta sesizabila intre aluminiu si sticla

  2. Ca exemplu, o bila de cauciuc trasa de la o distanta de 30 de m, provenita dintr-o arma de vanatoare(teava lisa, adica fara ghinturi) gaureste perfect o scandura de 2 cm grosime. De aceea am zis ca intamplari de genul ar trebui tratate ca pur noroc. Exista si multiple cazuri in cazuistica criminalistilor in care diferite obiecte(teefon, portofel, etc) au deviat mortal traiectoria glontului. Inntraiectoria lui initiala ar fi sectionat alta parte a corpului si respectivul ar fi trait.

  3. La nivel de masuratori precise, expertizate, bineinteles ca exista diferente intre materiale. Daca dezvoltam sticla tratata antiglont e infinit mai rezistenta decat orice aluminiu:))