Sute de milioane de conturi de email au fost sparte de hackeri

Desi erau considerate a fi extrem de sigure, marile servicii de email gratuit au fost sparte de catre hackeri si sute de milioane de conturi de email au fost compromise, username-urile si parolele aferente acestora fiind puse in vanzare pe anumite website-uri din Rusia.

Peste 272.3 milioane de conturi de email au fost sparte, majoritatea dintre ele apartinand gigantului mail.ru, insa printre ele se afla si destule conturi ale Google, Microsoft sau Yahoo!, desi numarul acestora reprezinta o parte destul de consistenta din totalul conturilor compromise.

Expertii in cercetare informatica sustin ca aceasta este cea mai cel mai mare furt de informatii confidentiale din ultimii 2 ani, iar valoarea multora dintre aceste conturi este probabil destul de mare din moment ce hackerii incearca sa obtina bani de pe urma lor pe piata neagra.

Dupa sortarea email-urilor si eliminarea celor duble, s-a descoperit ca 57 de milioane dintre ele apartin mail.ru(care are in total 67 de milioane), iar alte cateva zeci de milioane apartin celor 3 mari giganti mentionati anterior, deci multe persoane au conturile in pericol.

The discovery of 272.3 million stolen accounts included a majority of users of Mail.ru, Russia’s most popular email service, and smaller fractions of Google, Yahoo and Microsoft email users, said Alex Holden, founder and chief information security officer of Hold Security.

Acestea fiind spuse, deocamdata nimeni nu stie clar cat de multe conturi ale companiilor importante au fost compromise, insa numarul este mare si probabil in perioada vom afla mai multe detalii.