Iata cum se va schimba Apple Music in iOS 10

V-am spus astazi ca Apple pregateste o serie de schimbari radicale pentru Apple Music si interfata aplicatiei Muzica, iar acum aflam cateva detalii noi, inclusiv faptul ca toate aceste noutati vor fi prezentate in cadrul WWDC 2016, dar vor fi lansate abia cu iOS 10.

Procesul de dezvoltare pentru noua interfata a Apple Music a inceput in februarie, iar pentru inceput vorbim despre renuntarea la look-ul actual in favoarea unui design mai simplu, cu fundaluri colorate in alb si negru, ele fiind completate de texte simple.

Mai exact, acum interfata pentru afisarea copertilor de album nu se va mai colora de acum in functie de culorile pe care o coperta le are, iar imaginile in sine vor fi afisate pe o portiune mult mai mare din ecran pentru a acoperi marginile de fundal.

In ceea ce priveste textele, noul font San Francisco va fi implementat in mai multe meniuri ale aplicatiei Muzica, dimensiunea denumirilor acestora urmand a fi mai mare, acelasi font urmand a fi folosit in toate aplicatiile si website-urile Apple.

Pentru ca avem 3D Touch, noua interfata a Apple Music va avea noi scurtaturi pentru aceasta tehnologie, optiunile de partajare a melodiilor urmand a fi prezentate cu prioritate, singura functie care va ramane fara schimbari fiind cea Connect.

Cele mai multe schimbari pentru Apple Music vor fi oferite in sectiunea For Your, Pentru dvs., ea urmand a fi simplificata pentru ca tot continutul sa fie accesibil mai usor, functionalitatea urmand a folosi noi algoritmi pentru a recomanda mai eficient melodiile.

Sectiunea New, Noutati, urmeaza sa fie eliminata complet din aplicatia Muzica, ea urmand a fi inlocuita de una numita Browser, aceasta afisand acelasi continut, dar intr-un format mult mai usor de citit, Beats 1 Radio urmand a ramane fara vreo noutate.

In continuare, aplicatia Muzica va afisa in Apple Music versurile melodiilor pe care le ascultam, compania Apple colaborand cu marile case de discuri pentru a oferi textele direct din serverele sale cand este initiata redarea unei melodii.

Noua interfata pentru Apple Music va fi integrata in iOS 10 si va fi lansata public abia din toamna, insa pe perioada verii o vom putea testa multumita versiunilor beta, inclusiv publice, pe care Apple ni le va oferi.

4 COMENTARII

  1. pai asta ne trebuie noua ,,,apple music ca în rest avem de toate…nu poți spune ca un ios firmware mai este stabil , dacă el are lag și delay și în versiunea finala….ex, cum pot fi atât de cretini încât sa scoată 7 versiuni beta la 9.3 și după conferința oficiala , lumea sa înceapă sa se vaite ca nu își pot activa telefoanele …și nu numai…ce testează ei în alea 7 versiuni???? dacă primește sms de la soacra-sa???