Prima Pagina Apple Toate aplicatiile pentru iOS trebuie sa suporte DOAR IPv6

Toate aplicatiile pentru iOS trebuie sa suporte DOAR IPv6

0

In cursul noptii trecute compania Apple a facut un anunt care afecteaza toti dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, cei din Cupertino impunand ca toate aplicatiile lansate in App Store dupa 1 iunie sa suporte doar protocolul IPv6 pentru a oferi funcitonalitate utilizatorilor.

Apple a anuntat aceasta schimbare cu 1 an de zile in urma, in cadrul WWDC 2016, iar ea se aplica doar pentru acele aplicatii care necesita interconectarea cu diverse servicii, acestea trebuind actualizate pana la data de 1 iunie, sau ar putea fi retrase din App Store.

Avand in vedere ca schimbarea a fost anuntata cu 1 an de zile in urma, majoritatea dezvoltatorilor de aplicatii sunt deja pregatiti, insa cei care nu s-au pregatit temeinic inainte de aceasta schimbare vor fi nevoiti sa o faca, altfel risca sa isi vada aplicatiile retrase din App Store.

Mai multe detalii avei mai jos, impreuna cu un link in care compania Apple explica schimbarile care trebuie implementate pentru a oferi suport pentru IPv6.

At WWDC 2015 we announced the transition to IPv6-only network services in iOS 9. Starting June 1, 2016 all apps submitted to the App Store must support IPv6-only networking. Most apps will not require any changes because IPv6 is already supported by NSURLSession and CFNetwork APIs. If your app uses IPv4-specific APIs or hard-coded IP addresses, you will need to make some changes. Learn how to ensure compatibility by reading Supporting IPv6 DNS64/NAT64 Networks and watch.