Creatorii Siri lanseaza Viv, un nou asistent personal

Desi Apple a cumparat Siri si a angajat creatorii tehnologiei pentru terminalele mobile, unii dintre fondatorii originali ai sistemului au parasit compania Apple la scurt timp dupa schimbare, iar acum pregatesc lansarea unui asistent personal nou numit Viv.

Conform unor informatii aparute in cursul zilei de astazi, Viv este mult mai avansat decat orice alt asistent personal virtual existent pe piata, sistemul de inteligenta artificiala creat pentru el oferindu-i un avantaj serios in fata sistemelor competitoare disponibile pentru terminalele mobile.

In momentul de fata, o treime din echipa care a dezvoltat Siri lucreaza la Viv, iar tehnologia dezvoltata este cea care trebuia sa fie implementata in Siri, procesul de dezvoltare al acestui sistem incepand in 2003, cu mult inaintea aparitiei Siri.

Spre deosebire de Siri, Viv este capabil sa faca mult mai multe task-uri, iar drept exemplu este data comandarea de mancare fara ca vreo aplicatie speciala sa fie instalata in terminalele utilizatorilor, task-uri de acest gen putand fi indeplinide de catre robotii virtuali ai Facebook, de exemplu.

“Get me a pizza from Pizz’a Chicago near my office,” one of the engineers said into his smartphone. It was their first real test of Viv, the artificial-intelligence technology that the team had been quietly building for more than year. Everyone was a little nervous. Then, a text from Viv piped up: “Would you like toppings with that?”

 

Pana acum, creatorii Viv au implementat in sistem functionalitatea oferita de peste 50 de aplicatii pentru terminale mobile, deci utilizatorii pot face aproape orice de la a comanda mancare sau un taxi, totul folosind doar comenzi vocale si fara a deschide vreo aplicatie.

Partea ciudata este ca aceste functii erau implementate chiar si in Siri, insa compania Apple le-a eliminat, scotand in total functionalitatea oferita de peste 42 de aplicatii disponibile in App Store in momentul in care Siri a fost lansat oficial.

Deocamdata nimeni nu stie cand ar urma sa fie lansat Viv pentru terminalele mobile, insa aparitia sa ar putea pune intr-o cu totul alta lumina utilitatea asistentilor actualie pentru terminale mobilel