Primarul orasului Cupertino a fost dat afara din sediul Apple

Desi Apple este o companie iubita in intreaga lume si are un numar foarte mare de fani, primarul orasului Cupertino, locatie in care se afla sediul sau, nu se afla printre ei si doreste sa obtina mai multi bani anual de la compania americana.

Chiar daca in 2013 Apple a platit taxe in valoare de 9.2 milioane de dolari, ce reprezentau atunci 18% din bugetul orasului Cupertino, primarul Barry Chang doreste ca Apple sa plateasca mai multi bani ca si taxe multumita profitului tot mai mare facut de catre companie.

Incercand sa discute cu cei de la Apple despre problema congestionarii traficului din orasul Cupertino, primarul a vizitat sediul din Cupertino, insa a fost inconjurat de echipele de securitate ale Apple si a fost escortat in afara incintei, lucru care nu s-a mai intamplat pana in prezent.

Barry Chang dorea sa le ceara celor de la Apple sa contribuie la imbunatatirea infrastructurii orasului Cupertino, insa se pare ca subalternii lui Tim Cook n-au fost chiar atat de dispusi sa stea al discutii de acest gen cu primarului orasului.

Apple is not willing to pay a dime. They’re making profit, and they should share the responsibility for our city, but they won’t. They abuse us. Apple paid $9.2m in tax revenue to Cupertino in 2012 to 2013, which was about 18% of the city’s general fund budget, according to an economic impact report. Coincidentally that was also exactly the same amount CEO Tim Cook was paid in 2014.

Avand in vedere ca primarul Barry Chang dorea sa oblige Apple printr-o hotarare de consiliu local sa contributie de 100 de milioane de dolari de la Apple pentru imbunatatirea infrastructurii, este usor de inteles de ce el nu a fost primit cu prea multa bucurie in cadrul sediului Apple.

Mai mult decat atat, primarul din Cupertino a acuzat Apple ca a influentat unii membri ai consiliului local sa nu-i acorde voturi pozitive pentru initiativa sa, insa de la acuzatie si pana la a dovedi ca acest lucru s-a si intamplat este cale lunga.

Deocamdata cei de la Apple nu au comentat aceasta situatie, dar probabil o vor face in perioada urmatoare.