Sea Hero Quest – sustine cercetarea in domeniul dementei jucandu-te

Sea Hero Quest este un joc inovator lansat de catre compania Telekom in lumea intreaga, el fiind dezvoltat pentru a le oferi utilizatorilor obisnuiti posibilitatea de a sustine cercetarea in domeniul dementei direct de pe propriile terminale mobile.

Jocul Sea Hero Quest a fost special dezvoltat astfel incat fiecare actiune facuta de catre utilizatori in joc sa fie inregistrata si analizata pentru a-i ajuta pe cercetatorii stiintifici sa-si desfasoare mult mai usor studiile in domeniul dementei.

Conform celor de la Telekom, fiecare 2 minute petrecute jucand Sea Hero Quest echivaleaza cu 5 ore de cercetare stiintifica obisnuita, deci vorbim despre o usurare exponentiala a muncii pe care cercetatorii trebuie sa o depuna pentru a intelege aceasta boala, deocamdata, fara leac.

Sea Hero Quest a fost gandit astfel incat fiecare miscare facuta de catre utilizatori in joc sa isi poata gasi un corespondent in testele de dementa facute pe oamenii obisnuiti, iar asa cercetatorii vor putea descoperi mai repede tratamente mai eficiente pentru boala, sau poate chiar un leac.

In comunicatul de presa de mai josa veti explicata in detaliu importanta cercetarii stiintifice privind gasirea unor tratamente mai eficiente pentru a combate dementa, insa aceasta este doar o parte din ceea ce trebuie sa stiti in legatura cu acest joc.

Sea Hero Quest a fost instalat deja de peste 140.000 de oameni care il joaca pentru a-i ajuta pe cercetatori sa isi duca mai repede la bun sfarsit cercetarile si vorbim aici despre o cifra atinsa la doar o zi de la lansarea globala a jocului de catre Telekom.

Consider ca un joc precum Sea Hero Quest demonstreaza extrem de clar cat de important poate fi rolul tehnologiei in imbunatatirea vietii noastre, cu ajutorul ei putand fi usurata exponential munca stiintifica, care in alte situatii ar fi durat ani sau zeci de ani.

Sea Hero Quest este un joc pentru terminale mobile si ceea ce poate el realiza prin simplul timp donat de catre noi ne arata din nou cat de puternice sunt dispoztiivele mici pe care le folosim in viata de zi cu zi, mai ales atunci cand sute de mii dintre ele aduna date in acelasi scop.

Avand in vedere ca dementa poate afecta pe oricine si primele semne sunt usor de descoperit, va recomand cu caldura sa instalati Sea Hero Quest si sa il jucati, cat de putin puteti in fiecare zi, deoarece veti contribui la un proiect stiintific care ar putea crea vieti mai bune.

Sea Hero Quest este disponibil pentru DESCARCARE GRATUITA din App Store, in format universal.

DEUTSCHE TELEKOM PREZINTĂ SEA HERO QUEST – JOC INOVATOR PENTRU DISPOZITIVE MOBILE

  • Sea Hero Quest este un nou joc inovator dedicat dispozitivelor mobile, special conceput pentru a crea cel mai mare set de date crowd sourced din lume. Acesta urmează să servească drept referință cu privire la orientarea în spațiu a oamenilor, ajutând cercetătorii să fie cu un pas mai aproape de a dezvolta noi teste pentru diagnosticarea demenței.
  • Sea Hero Quest a fost creat în parteneriat cu organizația de caritate Alzheimer’s Research, University College London, University of East Anglia și dezvoltatorii de jocuri Glitchers.

Deutsche Telekom, una dintre cele mai importante companii de telecomunicații din lume, anunță lansarea unui joc inovator pentru dispozitivele mobile, intitulat Sea Hero Quest, care îmbină plăcerea de a juca cu susținerea unei cauze pentru binele comunității. Lansarea jocului a fost anunțată în România astăzi, 5 mai 2016.

Sea Hero Quest este un joc pentru dispozitive mobile disponibil pe mai multe platforme și conceput special pentru a contribui la dezvoltarea înțelegerii cu privire la orientarea în spațiu și la modul de funcționare a zonei responsabile cu mișcarea din creierului uman. Aplicația este parte dintr-un demers coordonat pentru a avansa în gestionarea amenințării din ce în ce mai mare pe care o constituie demența.

Conform raportului The Global Impact of Dementia (2013 – 2050), această boală va afecta 135 de milioane de oameni la nivel global până în 2050. Demența influențează formarea de noi amintiri, lăsându-i adesea pe cei afectați izolați și dezorientați.

Pentru mulți dintre cei care suferă de demență, unul dintre primele efecte pe care le resimt este limitarea abilităților de conștientizare a spațiului, aceștia pierzându-și capacitatea de a se orienta chiar și în locurile și mediile bine cunoscute.

Generarea de referințe globale legate de modul în care ne orientăm în spațiu este recunoscută ca un pas esențial pentru dezvoltarea unor noi teste de diagnosticare a bolilor care cauzează demență.

În acest moment, se derulează noi studii clinice care aduc speranță în ceea ce privește posibilitatea de a încetini efectele bolii Alzheimer, cea mai frecventă cauză a demenței. Dacă studiile vor demonstra eficiența unor noi medicamente, diagnosticarea timpurie rămâne în continuare o temă importantă.

“Ne bucură că Telekom Romania poate contribui la un asemenea proiect extraordinar de cercetare mondială. Acoperirea Deutsche Telekom este cheia succesului acestui joc inovator, Sea Hero Quest. Miza unui număr cât mai mare de jucători este importantă pentru noi toți, așadar, vă provoc să facem bine să ne jucăm!” spune Ruxandra Vodă, Director Comunicare Telekom Romania.

Demența este o boală care îi privează pe cei dragi de capacitatea de a-și împărtăși amintirile. Deutsche Telekom consideră că tehnologia inovatoare și noile servicii rezultate pot aduce o schimbare în bine în viața tuturor.

Hans-Christian Schwingen, Chief Brand Officer Deutsche Telekom a declarat în cadrul conferinței <re:publica Berlin>: “Deutsche Telekom crede în puterea de a împărtăși. Știam că trebuie să existe o cale pentru a le permite tuturor să ne ofere din timpul lor astfel încât să putem fi cu un pas mai aproape de o descoperire revoluționară în domeniul demenței. În același timp, am realizat că dacă dorim să obținem rezultate concrete și dacă vrem să facem cu adevărat diferența, trebuia să creăm o experiență distractivă pentru toți cei implicați. Trebuia să creăm ceva care să-i determine pe oameni să se joace pentru o cauză bună”.

În cadrul unui proces coordonat de Saatchi & Saatchi Londra, fiecare aspect al Sea Hero Quest a fost conceput în colaborare cu dezvoltatori de jocuri și cercetători pentru a oferi informații despre modul în care ne orientăm în viața de zi cu zi. Pe măsură ce jucătorii își croiesc drum prin labirinturi de insule și iceberguri, fiecare secundă de joc poate fi transpusă de experți în date științifice. Fiecare 2 minute petrecute jucând Sea Hero Quest echivalează cu 5 ore de cercetare convențională. Dacă 100.000 de oameni joacă Sea Hero Quest pentru doar 2 minute fiecare, putem genera echivalentul a peste 50 de ani de cercetare în laborator.

Hilary Evans, Chief Executive al Alzheimer’s Research a comentat:

“Nu am mai văzut până acum un proiect de o asemenea anvergură în domeniul cercetării demenței. Setul de date pe care îl generează aplicația Sea Hero Quest realizată de Deutsche Telekom este fără precedent, având în vedere că până acum aceste tipuri de investigații presupuneau o coordonare pe durata a câțiva ani și ne ofereau în cel mai bun caz o imagine rapidă despre cum se comporta un eșantion redus de voluntari. Cel mai mare studiu privind orientarea în spațiu de până acum a cuprins mai puțin de 600 de voluntari. Asigurarea accesului comunității de cercetători la un set de date cu sursă deschisă de acest tip, la această scară și într-o perioadă de timp atât de scurtă este exact tipul de inovație necesară pentru a accelera progresul în cercetarea demenței”.

Toate datele colectate din joc vor fi anonimizate și stocate în siguranță în cadrul centrului de date T-Systems din Germania pentru a asigura integritatea și confidențialitatea datelor conform legislației germane privind securitatea datelor, una dintre cele mai stricte din Europa.

Sea Hero Quest este disponibil în întreaga lume pe sistemele iOS și Android și poate fi descărcat gratuit accesând App Store și Google Play.