Apple cumpara teren pentru a fabrica masina electrica

Pe masura ce proiectul masinii electrice avanseaza, compania Apple este tot mai dornica sa cumpere bucati de teren pe care probabil sa-si amenajeze fabrici sau garaje in care sa testeze multiplele automobile prototip inainte de lansarea modelului final.

Apple este interesata sa cumpere teren de pana in 250.000 m² pentru a-si construi diverse cladiri pentru testare de masini, insa nu vorbim despre vreo fabrica de automobile, acestea ocupand, in medie, de 4 ori mai multa suprafata de teren decat ceea ce cauta Apple.

Privind la modul in care compania Apple cauta teren pentru a construi centre de date pentru iCloud, aceasta cautare a companiei Apple are in vedere construirea unui spatiu similar, doar ca el va fi dedicat testarii de masini electrice si eventual autonome.

De cateva luni compania Apple inchiriaza tot mai mult spatiu de birouri si cladiri goale pentru extinde proiectul pentru dezvoltarea masinii sale electrice, astfel ca aceasta noua cautare a unei bucati mari de teren este logica si situatia este similara pentru competitorii sai.

We’re seeing the Toyotas of the world, the Teslas of the world, BMWs, Mercedes. Ford now is out in the marketplace looking for space. I haven’t even mentioned the 400,000 square feet that Google’s looking to take down and the 800,000 square feet that Apple’s looking to take down for their autonomous cars as well.

Separat de cautarea unui spatiu mai mare in care sa isi desfasoare activitatea, compania Apple cauta inclusiv sa extinda echipa de ingineri care dezvolta Apple Watch, aceasta urmand a fi primi cateva zeci sau chiar sute de persoane specializate in dezvoltarea de masini.

Masina electrica a companiei Apple este in proces de dezvoltare de mai bine de 2 ani, iar in momentul de fata se doreste ca ea sa ajunga pe piata in cursul anului 2018 sau 2019, insa totul depinde de cat de rapid vor putea fi dezvoltate toate tehnologiile gandite pentru ea.

Apple teren masina