Prima Pagina iPhone 7 Chip-ul A11 pentru iPhone 7S este in proces avansat de dezvoltare

Chip-ul A11 pentru iPhone 7S este in proces avansat de dezvoltare

Noile chip-uri A10 si A11 pentru iPhone 7 si iPhone 7S se afla deja in proces de dezvoltare in cadrul companiei TSMC, iar productia lor urmeaza sa inceapa in cel de-al treilea trimestru fiscal al acestui an si respectiv in cel de-al treilea trimestru fiscal al anului viitor.

TSMC a produs deja o serie limitata de chip-uri A10 pentru iPhone 7, iar productia in masa urmeaza sa inceapa in luna iunie, compania taiwaneza finalizand deja design-ul noii componente, ea urmand a fi aprobat de catre compania Apple inainte ca productia sa inceapa.

In ceea ce priveste noul chip A11, cei de la TSMC urmeaza sa primeasca validarea design-ului in al patrulea trimestru fiscal al acestui an, insa productia de test va incepe abia in primul trimestru fiscal al anului viitor, cu mult inainte ca iPhone 7S sa fie lansat oficial.

Ambele chip-uri A10 si A11 urmeaza sa fie produse folosind un proces de fabricatie de 10nm FinFET, deci vor consuma mult mai putina energie decat procesoarele actuale si vor oferi performante mai bune, dimensiunile lor urmand a fi mai mici.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) has recently begun to tape out the design for Apple’s A11 processor built on a 10nm FinFET process, according to industry sources. TSMC is expected to achieve certification on its 10nm process in the fourth quarter of 2016, and deliver product samples to the customer for validation in the first quarter of 2017, the sources continued.

TSMC ar urma sa produca toate chip-urile A10 pentru compania Apple in 2016 si 2017, insa in cazul chip-urilor A11 TSMC ar putea produce doar doua treimi din totalul necesar companiei Apple, insa ramane de vazut ce vor decide americanii in final pentru produse.

  • amfetamin

    “Ambele chip-uri A10 si A11 urmeaza sa fie produse folosind un proces de fabricatie de 10nm FinFET, deci vor consuma mult mai putina energie decat procesoarele actuale…”. De ce zici zaone ca fiind pe 10 nm vor consuma automat mai puțin? Logic asa ar trebui sa fie,dar vezi ca la 6S/6S plus cel de 16 nm de la TSMC consuma mai puțin decât cel de 14 nm de la Samsung. Fiind pe 10 nm poate se încălzește si mai repede ca cel pe 14/16,asa ca eu nu mai bag mâna in foc ca va consuma mai puțin. Dă doamne sa ai gura aurită si sa fie asa cum zici.

  • Samsung nu are tehnologiile TSMC. Samsung a furat de la TSMC niste tehnologii, dar nu le-a perfectionat asa cum au facut taiwanezii. TSMC are un proces de fabricatie mai bun.

  • Manto

    Sa bagam in moderare nimic. Poate injuram pe cine nu trebuie. PLM lipsa de respect

  • Manto

    Mai bine scriu pe click