Tehnologia capabila sa conecteze lentilele de contact cu un smartphone

Daca v-ati dorit dintotdeauna sa fiti un ” Big Brother “, in viitor asta se va putea intampla.

Brevetul de inventie a companiei Sony face referire la utilizarea tehnologiei fara fir, capabila sa conecteze lentilele cu un smartphone. Noi, muritorii de rand, vom avea astfel posibilitatea de a accesa diferite comenzi, cum ar fi fotografiatul, doar clipind din ochi. Desigur, nu trebuie sa ne asteptam sa obtinem imagini de foarte buna calitate, dar ne vom putea bucura de focalizare si zoom, functii similare cu cele ale unei camere foto ale unui smartphone clasic.

Dar nu vom putea face doar asta. Japonezii ne spun ca printre principalele functii ale lentilei se numara capacitate de a inregistra si reda clipuri video. Avand in vedere ca lentilele inteligente dispun de stocare interna si ecran de afisare, utilizatorii vor avea posibilitatea de a revedea imaginile inregistrate doar inchizand ochii.

sony lentile contact inteligente

Cererea de brevet nu a fost inca revizuita,ramanand momentan la stadiul de proiect. Luna trecuta, compania coreeana Samsung a depus un brevet pentru lentile de contact inteligente, iar Google are deja in plan un concept similar.

2 COMENTARII