Tim Cook este nevoit sa discute cu guvernul chinez despre viitorul Apple

China este una dintre cele mai importante tari in care compania Apple isi vinde produsele, iar guvernul de acolo stie acest lucru, asa ca incepe sa le pune bete in roate americanilor pentru a-i forta sa actioneze asa cum doreste el, cel putin in anumite privinte.

Deranjati de faptul ca Apple vrea sa implementeze si mai multe masuri de securitate pentru iOS sau iCloud, guvernul chinez cauta diverse pretexte pentru a forta mana celor din Cupertino, cea mai recenta actiune fiind blocarea iTunes Movie Store si iBookStore.

Intr-o incercare de a-i convinge pe chinezi sa priveasca cu ochi mai buni compania Apple, Tim Cook va vizita China in cursul acestei luni si se va intalni cu membri ai guvernului chinez pentru a discuta recentele masuri luate impotriva celor din Cupertino.

Avand in vedere ca guvernul chinez incearca sa controleze toate aspectele vietii cetatenilor sai, este usor de inteles de ce recenta pozitie a companiei Apple privind securitatea utilizatorilor a suparat unii membri importanti ai partidului comunist sau ai guvernului.

During his China visit, Cook plans to meet senior government and Communist Party leaders – including officials in charge of propaganda, said the source, who declined to be named as the plan is not public yet.

Tim Cook este obligat acum sa-i impace pe chinezi pentru a se asigura ca in urmatoarele trimestre fiscale compania sa nu va fi afectata de posibile actiuni indreptate de catre guvern impotriva companiei sale, insa ramane de vazut ce se va intampla in timpul vizitei.