SkinTrack – smartwatch-ul care transforma mana intr-un touchscreen

SkinTrack este un smartwatch extrem de interesant care se afla in proces de dezvoltare in momentul de fata, iar el este capabil sa ne transforme intreaga mana intr-un touchscreen pe care il putem folosi pentru a controla gadget-ul care sta la incheietura mainii noastre.

Pentru a face totul posibil, SkinTrack foloseste o serie de senzori implementati in smartwatch si un inel plasat pe degetul utilizatorilor, un semnal electric de inalta frecventa fiind transmis prin degete spre mana pentru a permite detectarea tuturor miscarilor facute de catre noi.

Aceasta tehnologie revolutionara ofera posibilitatea de a implementa o multitudine de alte functii pentru smartwatch-uri, ele nefiind posibile avand in vedere dimensiunea mica a ecranelor acestui tip de gadget-uri, proiectul in sine fiind unul extrem de interesant.

Cercetatorii de la Carnegie Mellon, care au dezvoltat aceasta tehnologie, sustin ca ea poate functiona inclusiv prin haine, astfel ca nimic nu impiedica utilizatorul sa se bucure de gadget, indiferent ce haine poarta impreuna cu smartwatch-ul.

Avand in vedere ca vorbim despre o tehnologie aflata in curs de dezvoltare, deocamdata nimeni nu stie cand sau daca ea va ajunge pe piata.