Apple a fost cel mai mare vanzator de PC-uri in T1 2016

Apple a fost cel mai mare vanzator de PC-uri in T1 2016, compania americana reusind sa intreaca producatori cu traditie precum Lenovo, HP, Dell sau Samsung, diferenta fata de cei din urma fiind foarte mare, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.

Fata de T1 2016 vanzarile de PC-uri au scazut la toti producatorii, Apple avand parte de cea mai mare dintre ele, insa chiar si asa, si-a pastrat pozitia de lider in segmentul vanzarilor de PC-uri, lucru greu de realizat, indiferent de producator.

Pentru a face aceasta raportare, compania Canalys a introdus si tabletele in randul PC-urilor, astfel ca Apple a vandut in total aproximativ 17 milioane de PC-uri in T1 2016, mai putin de 5 milioane dintre ele fiind Mac-uri, restul fiind tabletele iPad.

In cazul tuturor producatorilor s-au calculat si vanzarile de tablete, iar daca acest tip de produse nu ar fi fost luate in calcul, compaina Apple nu obtinea un asemenea loc, insa desigur ca acesta nu este ultimul studiu care compara vanzarile de PC-uri.

Parerea mea este ca tabletele nu pot fi considerate ca fiind PC-uri deoarece nu ofera o functionalitate la fel de complexa preucm un PC, insa analistii americani fac tot felul de studii ciudate pentru a scoate bani de la producatorii de produse electronice.

Apple vanzari PC