Microsoft vs Apple – care are cel mai mare profit ?

Atat compania Apple, cat si compania Microsoft au incasat peste 1000 de miliarde de dolari in toata existenta lor, Apple depasind aceasta limita in cursul anului trecut, in timp ce Microsoft a reusit realizarea abia in T1 2016, in baza rezultatelor financiare anuntate atunci.

Desi ambele companii au incasat peste 1 miliard de dolari din vanzarile propriilor produse, cei de la Microsoft au profit total mai mare, ei inregistrand 262.2 miliarde de dolari in profit, fata de 261.6 miliarde de dolari cat a inregistrat compania Apple.

Desi Microsoft este pe prima pozitie in ceea ce priveste profitul, situatia se va schimba in curand deoarece doar in 2015 Apple a incasat peste 230 de miliarde de dolari cu profit de peste 40 de miliarde de dolari, asa ca performantele sale sunt foarte bune in ultimii ani.

In baza acestor performante, este usor de crezut ca in T2 2016 Apple va depasi Microsoft in ceea ce priveste profitul total inregistrat in existenta lor, diferenta fiind infima in momentul de fata, daca ne raportam la rezultatele financiare ale companiilor.

Acum daca sunteti interesati sa aflati care este situatia Google, ei bine rivala celor de la Apple a inregistrat incasari de 417.3 miliarde de dolari in existenta sa, cu un profit de 96.3 miliarde de dolari, deci foarte departe de Apple si Microsoft.

1 COMENTARIU

  1. Diferenta este ca Microsoft a inceput de ceva ani sa acceseze noi piete si sa obtina profit din noi surse scazand importanta Windows-ului pe cand profitul realizat de Apple se bazaeaza in mare pe vanzarile de iphoane.