Masina conceputa de 2 studenti romani pentru persoanele cu dizabilitati ce poate fi controlata de un smartphone

 Doi studenti ai facultatii de Mecanica din Iasi, impresionati de cazul unui bun amic din Republica Moldova, ce se afla in scaun cu rotile, au conceput masina ideala pentru persoanele cu dizabilitati. Masina va fi una aparent clasica, cu doua locuri, cutie de viteze automata si sistem de comenzi la distanta de pe smartphone.

masina persoanele cu dizabilitati

Studentii au pornit de la un sasiu si o caroserie deja existente pe piata la care au adaugat si adaptat o platforma care poate fi comandata de la distanta. Din platforma principala iese inca o rampa ce se ajusteaza automat la nivelul solului urmand ca apoi sa urce scaunul cu rotile, iar scaunul cu rotile impreuna cu soferul urca. Unul din studenti declara ca masina “ Este dotata cu o aplictie care poate fi instalata pe telefonul mobil si din ea şoferul poate porni motorul de la distanta, poate deschide portiera, actiona platforma.

Pentru ca aceasta masina pentru persoanele cu dizabilitati sa poata fi construita, studentii au nevoie de 21.000 de dolari si pentru asta se desfasoara o campania de strangere de fonduri si daca ar fi produse in serie, costurile cu aceste masini s-ar injumatati.