Apple vrea sa faca iPhone cool din nou cu o functie surpriza

Compania Apple cauta constant metode de a face iPhone-ul mai atractiv pentru utilizatorii sai din lumea intreaga, in special pentru cei tineri, iar o noua tehnologie descrisa intr-un brevet de inventie dezvaluie planurile celor din Cupertino cu privire la smartphone.

Mai exact, compania Apple intentioneaza sa lanseze pe piata un iPhone care sa poate fi utilizat in celebrele jocuri laser tag in care utilizatori obisnuiti folosesc arme cu senzori speciali pentru a se impusca virtual in diverse locatii special amenajate.

Folosind GPS-ul, acelerometrul, giroscopul, dar si un sistem de pozitionare in interiorul cladirilor, compania Apple ar intentiona sa transforme iPhone-urile in arme pentru laser tag, sau cel putin asta ne da de inteles brevetul sau de inventie aparut astazi.

Folosind Wi-Fi sau Bluetooth, Apple interconecteaza toate iPhone-urile utilizatorilor care participa la jocul de laser tag si asa inregistreaza fiecare impuscatura virtuala si fiecare utilizator care a fost scos din joc de catre un inamic, ideea fiind extrem de interesanta.

iPhone laser tag

In momentul de fata nu exista aplicatii pentru iPhone care sa poata oferi o asemenea functionalitate si probabil nici nu vor exista vreodata, asa ca tot ceea ce propune compania Apple ar fi cu adevarat inedit si potrivit pentru un smartphone de rangul iPhone.

Desigur ca inainte de toate ar trebui sa fie lansat si sistemul de pozitionare in interiorul cladirilor si ar trebui sa existe harti pentru cladirile in care ar trebui sa se desfasoare aceste jocuri de laser tag, asa ca ramane de vazut cat va dura pana cand, sau daca, tehnologia va fi implementata.

Voi ce parere aveti despre aceasta idee a Apple ?