Cota de piata a iOS scade in cele mai importante zone de pe glob

iOS-ul nu o duce prea bine in momentul de fata, cota de piata a sistemului de operare al celor de la Apple scazand in cele mai importante zone de pe planeta, conform unui studiu facut de catre compania Kantar si publicat in cursul zilei trecute.

In cele mai importante 5 tari din Europa, EU5, cota de piata a iOS a scazut de la 20.2% la 18.9% in primele 3 luni ale anului 2016, Android-ul avand parte de cea mai mare crestere din ultimii 2 ani, mai exact de 7.1 puncte procentuale pentru cota de piata, ea ajungand la 75.6% acum.

Marea Britanie, Franta, Italia, Germania si Spania sunt tarile monitorizate, iar pentru Android vorbim despre cresteri in vanzari pentru o varietate de producatori, nu doar pentru cei principali, semn ca producatorii chinezi devin din ce in ce mai populari in Europa.

In China lucrurile stau si mai prost pentru Apple, acolo cota de piata a iOS inregistrand o scadere de 26.1% la 21.1%, asta in timp ce Android-ul a ajuns la 77.7%, cu 5.9% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, majoritatea cresterii venind de la Apple.

There were solid gains in the EU5 (Great Britain, Germany, France, Italy, and Spain), up 7.1% points to 75.6%. In the US, Android share increased 7.3% points to 65.5%, and in China, it rose nearly 6% points to over 77%. Android share could also be negatively affected by high demand for the Apple iPhone SE.

Deocamdata primele trei luni ale anului 2016 s-au dovedit a fi extrem de proaste pentru compania Apple si multa lume asteapta sa vada ce efect va avea lansarea iPhone SE pentru vanzarile celor din Cupertino, insa primele semne nu sunt chiar atat de grozave.

Din pacate pentru Apple, iOS-ul a pierdut o buna parte din cota sa de piata in cele mai importante regiuni de pe glob si fara produse importante lansate, lucrurile nu se vor rezolva prea curand.