Opera promite sa creasca autonomia laptop-ului tau

Opera promite sa creasca cu 50% autonomia bateriei laptop-urilor.

Opera a anuntat in cursul serii trecute lansarea unei noi functii pentru popularul browser disponibil pentru utilizatorii din lumea intreaga, utilizatorii urmand a beneficia de un modul numit power saving, acesta avand rolul de a creste autonomia bateriei laptop-urilor.

Disponibil deocamdata doar in versiunile beta ale browserului Opera, noua functie ar trebui sa ofere cu pana la 50% mai multa autonomie pentru bateria laptop-urilor utilizatorilor, asta in comparatie cu Google Chrome si nu cu autonomia standard.

Practic Opera sustine ca browserul sau consuma cu 50% mai putina energie a bateriei decat Google Chrome, iar noul mod de economisire a energiei se activeaza automat atunci cand laptop-ul este deconectat de la o sursa de energie care ii incarca bateria.

Pentru a reduce consumul de energie, cei de la Opera au fost nevoiti sa reduca intai consumul de resurse, astfel ca tab-urile nu vor avea nevoie de la fel de multa memorie RAM, redarea de clipuri video fiind deasemenea imbunatatita ca parte a implementarii functiei.

Pentru a obtine aceste rezultate, compania a folosit un laptop Lenovo X250 si a rulat un script care a deschis 11 website-uri populare, a facut 5 scroll-uri in pagina si le-a tinut deschise cate 1 minut inainte de a inchide tab-ul, procesul fiind repetat pana cand bateria a fost epuizata.

Testul nu este unul chiar atat de stiintific si nu poate fi considerat extrem de exact, asa ca ramane ca fiecare in parte sa afle daca noua functie a celor de la Opera este intr-adevar atat de buna pe cat sustine compania.

opera Power Saving