Iata cat au durat negocierile pentru recenta investitie Appled de 1 miliard de dolari

Zilele trecute a fost anuntata o investitie de 1 miliard de dolari facuta de catre cei de la Apple intr-o companie chinezeasca numita Didi, ea oferind servicii similare celor de la Uber, adica le ofera clientilor posibilitatea de a chema masini care sa-i transporte in diverse locatii.

Negocierile pentru aceasta investitie au durat doar 22 de zile si l-au avut pe Tim Cook in centrul perioada de timp fiind una foarte scurta avand in vedere suma de bani pe care cei de la Apple au decis sa o investeasca, CEO-ul Didi fiind impresionat de Tim Cook si modul sau de a negocia.

Prima discutie dintre Tim Cook si Jean Liu, CEO al Didi, a avut loc pe 20 aprilie in Cupertino, intalnirea fiind stabilita in indeea de a se purta discutii privind o colaborare dintre cele doua companii si nu o investitie, insa iata ca totul a evoluat spre ceea ce stim in momentul de fata.

Glumind, Jean Liu a afirmat ca o companie care are denumirea unui fruct are maretia in destin, iar adevarul este ca Apple a crescut extrem de mult in ultimii ani si asta in principal multumita terminalelor iPhone si tabletelor iPad care sunt iubite de sute de milioane de oameni.

The whole deal closed in lightning speed. We were very impressed by Tim. He’s an amazing, iconic leader. The working team from both Didi and Apple have shown great execution skills, very professional.

Desi multa lume nu intelege de ce a ales Apple sa investeasca 1 miliard de dolari intr-o companie de taxi, in realitate Apple poate castiga foarte multe pentru masina sa electrica, dar si pentru a invata secretele pietei chinezesti pe care incearca sa o cucereasca.