Google risca o amenda record in Europa

Google ar putea fi amendata cu 3 miliarde de dolari in Europa.

Google este una dintre cele mai mari companii IT de pe planeta, insa in Europa ea are probleme foarte mare deoarece Comisia Europeana intentioneaza sa-i aplice o amenda de 3 miliarde de euro din cauza modului in care functioneaza motorul de cautare Google.com.

Conform unei investigatii facute de catre Comisia Europeana, Google a abuzat de pozitia dominanta pe care o are pe piata motoarelor de cautare, iar drept consecinta va fi aplicata o amenda de 3 miliarde de euro drept penalizare, dar si pentru a descuraja alte companii sa actioneze la fel.

Cea mai mare amenda aplicata de catre Comisia Europeana este de 1.1 miliarde de euro si dateaza din 2009, insa in cazul Google ea va fi de aproape 3 ori mai mare, iar asta deoarece Google ar fi promovat in mod ilegal propriile rezultate pentru cumparaturi in locul celor ale competitorilor.

Google a negat, desigur, acuzatiile Comisiei Europene si ar putea contesta amenda care urmeaza sa-i fie aplicata, insa Intel a actionat la fel si a reusit doar sa amane aplicarea sa, amenda fiind oricum platita Comisiei Europene dupa 2 ani de dispute legale.

Google faces a record-breaking fine for monopoly abuse within weeks, as officials in Brussels put the finishing touches to a seven-year investigation of company’s dominant search engine. It is understood that the European Commission is aiming to hit Google with a fine in the region of €3bn.

Comisia Europeana intentioneaza sa emita amenda in urmatoarele saptamani, investigatia de 7 ani ducand la acest rezultat, iar Google ar urma sa fie obligata sa schimbe modul in care functioneaza Google.com in Europa pentru a evita alte amenzi similare.

Aceasta amenda ar putea fi totusi doar una dintre cele pe care Google ar urma sa le primeasca de la Comisia Europeana, asta deoarece o investigatie separata a platformei Android ar putea avea aceeasi finalitate pentru cei din Mountain View in cativa ani.