Apple vrea sa vanda 1 miliard de iPhone-uri in urmatorii 5 ani

Apple vrea sa vanda peste 1 miliard de iPhone-uri in urmatorii 5 ani.

Compania Apple are planuri foarte mari pentru urmatorii 5 ani, iar daca in momentul de fata vanzarile de terminale iPhone sunt in scadere, cei din Cupertino se asteapta la vanzari de minim 1 miliard de iPhone-uri in urmatorii 5 ani, adica in ton cu realizarile din 2015.

In 2016 Apple ar putea vinde aproape 200 de milioane de iPhone-uri din cauza scaderii vanzarilor la nivel global, insa in urmatorii ani Tim Cook se asteapta ca vanzarile sa creasca, in special in tari aflate in proces de dezvoltare, India fiind cea mai importanta dintre ele.

Avand in vedere ca in China Apple nu prea mai are loc de crestere din cauza atingerii unui nivel de saturatie pe piata smartphone-urilor, India este noul punct de interes pentru cei din Cupertino, Tim Cook urmand a deschide maine un accelerator si un nou centru dedicat Apple Maps.

Investitia facuta acolo are rolul de a motiva dezvoltatorii locali sa creeze aplicatii pentru iPhone, astfel incant indienii sa fie motivati sa cumpere produsele celor de la Apple, iar strategia ar putea avea succes daca suficient de multi bani sunt adusi de catre Apple in aceasta tara.

I’m encouraged by the results that we’re beginning to see there, and believe there’s a lot, lot more. I view India as where China was maybe seven to ten years ago from that point of view, and I think there’s a really great opportunity there. There is a massive opportunity for every player in the mobile value chain when the second largest market by volume is still under penetrated and growing.

Creand locuri de munca si sustinand dezvoltatorii locali de aplicatii, compania Apple se asigura de faptul ca ale sale iPhone-uri devin cunoscute intr-o tara in care nu s-au bucurat de o notorietate chiar atat de mare precum in alte zone de pe planeta.

Apple are nevoie mare de o noua tara in care sa-si creasca vanzarile de iPhone-uri, iar India ar putea-o ajuta sa vanda peste 1 miliard de iPhone-uri in urmatorii 5 ani in lumea intreaga.