iPhone 7S cu incarcare wireless va fi lansat in 2017

Incarcarea wireless ajunge in sfarsit in iPhone, dar abia in 2017 cu iPhone 7S.

De ani si ani de zile utilizatorii cer implementarea unui sistem de incarcare wireless in iPhone pentru a putea beneficia de posibilitatea de a renunta la cablurile standard de incarcare de care orice telefon mobil este legat pentru a putea functiona in viata de zi cu zi.

Venind in intampinarea dorintelor utilizatorilor, Apple a angajat cel putin 12 ingineri specializati in implementarea de sisteme de incarcare wireless in smartphone-uri, iar conform unor informatii obtinute din interiorul companiei, 2017 ar fi anul in care tehnologia va ajunge pe piata.

Practic iPhone 7S ar urma sa vina cu un nou sistem de incarcare wireless, iar compania Apple nu va oferi chiar orice fel de tehnologie, ci una care permite incarcarea terminalelor la distanta, adica nu va fi necesara plasarea pe un pad de incarcare pentru a prelua energie.

Cele mai recente angajari facute de catre Apple pentru echipa care dezvolta acest sistem ii au in centru pe doi ingineri ai unei companii numite uBeam, ea dezvoltand o tehnologie de incarcare wireless bazata pe ultrasunete care permite incarcarea si de la distanta.

Last week a former engineer from the much hyped wireless charging startup uBeam left some scathing criticism of the company on his blog. He compared uBeam to the now disgraced startup Theranos, saying that uBeam has avoided any full-fledged public demonstrations because its technology doesn’t work as advertised. While it can do some very limited charging over a short distance, he allowed, the basic laws of physics prevent the product from being practical at any commercial level.

Apple are o multitudine de brevete de inventie care descriu tehnologii care permit incarcarea wireless de la distanta, iar indeplinirea acestui obiectiv pana in 2017 nu pare a fi o sarcina usoara avand in vedere ca nu prea exista solutii comerciale deocamdata.

Apple stie ca a oferi un mod de incarcare wireless standard nu va diferentia iPhone 7S de alte smartphone-uri din acest punct de vedere, asa ca probabil va incerca sa forteze aducerea pe piata a unei tehnologii noi, dar asta doar daca ea va fi pregatita la timp.