iPhone 7 ar putea avea un sistem de incarcare wireless adevarat

iPhone 7 ar putea avea un sistem de incarcare wireless adevarat asa cum cer milioane de fani ai companiei Apple de ani si ani de zile, diversi competitori ai celor din Cupertino implementand sisteme similare, dar care implica folosirea de pad-uri de incarcare pentru a furniza energie.

Apple ar dori in schimb sa implementeze un sistem de incarcare wireless care sa nu oblige posesorii de terminale iPhone 7 sa isi plaseze dispozitivele pe un pad de incarcare, tehnologia pe care Apple ar testa-o permitand incarcarea fara fir la 5 – 7 metri distanta de dispozitivul de incarcare.

V-am spus acum cateva saptamani ca Apple dezvolta un sistem de incarcare wireless pentru iPhone si iPad, iar acum aflam ca ea ar fi incheiat un parteneriat exclusiv cu compania Energous, ea dezvoltand un sistem numit WattUp care permite incarcarea la distanta a terminalelor mobile.

Incarcare wireless cu adevarat

Cei de la Energous au prezentat tehnologia in cadrul CES 2015, asa ca Apple a avut cu siguranta suficient timp sa testeze sistemul inainte sa ia decizia de a face o posibila implementare pentru incarcare wireless in iPhone 7, parteneriatul exclusiv impiedicand folosirea tehnologiei cu alte terminale mobile.

Now, here’s where things get interesting. There is a good amount of evidence out there to suggest that Energous has landed a major partner with which it will bring its technology to market, and that its partner is Apple. The immediate impact will remove the need to be proactive in charging your iPhone — it will just happen.

Un iPhone 7 cu incarcare wireless dezvoltata de catre Energous s-ar incarca aproape indiferent unde il plasati in camera in care aveti dispozitivul de incarcare, intregul proces fiind facut automat cand intrati in camera, fara mai conecta vreodata un cablu la dispozitiv.

Problema in aceasta situatie este ca utilizatorii vor trebui cel mai probabil sa cumpere separat un dispozitiv de incarcare wireless deoarece e putin probabil ca Apple sa il ofere gratuit in pachetul iPhone 7, insa chiar si asa multa lume va fi fericita.

Actualele sisteme de incarcare fara fir sunt complet inutile deoarece procedura nu difera semnificativ fata de conectarea unui cablu, asa ca un iPhone 7 cu incarcare wireless la cativa metri distanta fata de dispozitivul de incarcare va fi extrem de apreciat.

Voi ce parere aveti ?