iPhone 7S cu Touch ID integrat in ecran a fost confirmat de Apple

iPhone 7S cu Touch ID inregrat in ecran este detaliat de catre Apple intr-un nou brevet de inventie.

Saptamana trecuta au aparut o serie de informatii extrem de interesante care ne spuneau ca iPhone 7S va avea Touch ID integrat in ecran si ca intregul panou frontal al smartphone-ului va fi acoperit de ecranul OLED pe care Apple intentioneaza sa il implementeze.

Avand in vedere ca deocamdata niciun producator de smartphone-uri nu ofera un asemenea terminal, foarte multi au privit foarte circumspecti aceasta informatie venita cel mai probabil de la cineva apropiat companiei Apple, insa iata ca ea este astazi confirmata de cei din Cupertino.

Un brevet de inventie inregistrat companiei Apple descrie metoda prin care Touch ID poate fi implementat in ecranul iPhone 7S, cititorul de amprente regasindu-se sub ecranul dispozitivului, asa cum se preconizeaza ca va fi cazul smartphone-ului care va ajunge pe piata in 2017.

Brevetul de inventie a fost depus spre inregistrare in martie 2015 si descrie trei metode prin care este posibila aceasta implementare, ultima dintre ele implicand un sistem ultrasonic care ar fi mai exact decat cel folosit pentru senzorul capacitiv folosit acum in iPhone.

The most accurate but least common finger-scanning technology is ultrasound imaging. In this type of sensor, two transducers are placed on the x- and y-axes of a plate of glass–one each for receiving and transmitting–for propagating ultrasound waves through a glass plate; when the finger is placed on top of the glass, the finger impedes the waves and the receiving transducer can measure the alteration in wave patterns. This type of scanner is very new and largely untested in a variety of conditions, but initial results show promise for the technology. It combines the large plate size and ease of use of the optical scanners with the ability to pervade dirt and residue on the scanner, an advantage of capacitive scanners.

Practic Apple descrie in acest brevet de inventie un iPhone 7S al carui ecran acopera toata suprafata panoului frontal, separat de Touch ID, in ecran fiind integrati si senzorul de proximitate, cel de lumina ambientala sau difuzorul pentru efectuarea de apeluri telefonice.

Din moment ce Apple a depus acest brevet de inventie in martie 2015, este clar ca tehnologia se afla in proces de dezvoltare de cativa ani si implementarea in iPhone 7S in 2017 este perfect plauzibila in momentul de fata, deci orice este posibil.

Voi ce parere aveti? V-ati dori un iPhone fara butonul Home ?

 

20 COMENTARII

  1. De obicei brevetele Apple nu se materializeaza niciodata . Tot ce aduce Apple nou e cumparat , nu e inventat de ei ci de altii. – vezi Siri , TouchID si Touch 3D
    Nu vad de ce acum ar fi altfel .

  2. Este partial gresit. Nu toate brevetele de inventie ale Apple se transforma in realitate, dar o buna parte din ceea ce vezi in iOS sau iPhone/iPad/iPod/Mac e brevetat, in cea mai mare parte, inainte de implementare si nu cumparat.

  3. Eu nu le dau credit celor de la Apple decat pentru iOS si modificarea reusita a procesorului A . Restul e inventat de altii si doar implementat de Apple . Chiar si iOS are destule functii pentru care Apple are acum procese . Ca sa nu mai vorbim de toate tehnologiile necesare unui smartphone , pe care Apple le-a utilizat de la inceput fara drept sau licenta , si apoi a platit , sau mai plateste official sau pe din dos, sau are procese in curs de derulare .
    Apple cumpara tehnologiile cu firma mama cu tot ca sa fie in stare sa aduca ceva nou . Iar faimoasele lor brevete despre dreptunghiul cu colturi rotunjite si iconite patrate , sunt anulate unul cate unul .

  4. Oricum dupa ani de zile daca se adeveresc toate zvonurile vom avea iar un iphone iubit de multa lume. Asta daca si ios va fi pe masura si nu se va transforma in vertu

  5. Nu e cazul Apple . Apple nu conduce nimic decat propria afacere .
    Si nici nu are o influenta asa de mare cum pare . In definitiv au cota foarte redusa de piata ca sa influenteze ceva .Lumea merge inainte fara iPhone sau OSX , dar se prabuseste fara Windows .

  6. Mai logic am zis. Adica la android il deschizi de sus in jos iar in ios de jos in sus da? Logica apple : telefoanele se vor mai mari,deci ca sa utilizezi cat mai multe functii cu o singura mana il faci de jos in sus. Nu cred ca la un android 5.5″ poti cu o mana sa tii telefonul si sa tragi de sus in jos sa accesezi meniul. Logic

  7. Din punctul de vedere al unui fan Apple normal ca e mai logic in iOS…totul este mai logic in iOS. Control Center ul este atat de logic in iOS incat nu ai posibilitatea sa iti adaugi ce functii vrei in el…trebuie sa te multumesc doar cu ce iti Apple in el, dar da..asa se intampla cand nu ai personalitatea si dansezi dupa cum canta Apple…trebuie sa te minti singur si sa o bagi pe aia cu logica si alte aberatii

  8. Citeste ce inseamna logic, ca apple vrea mai putina functionalitate este altceva. Dar “radacina” ideii este mult mai logica pt a putea fi utilizat doar cu o mana. Dar nah droizii nu vad mai departe decat sa se bage chiar si acolo unde nu le fierbe oala cu sarmale. Fugi la mamica pt lapte

  9. Nu ai treaba sau nu ai inteles. Cu cat ai mai multi bani cu atat ai mai multa putere avand alte anturaje alte sume pt mite alte relatii, atata timp cat lumea este condusa de oameni si nu roboti