Prima Pagina iPhone 7S iPhone 7S cu Touch ID integrat in ecran a fost confirmat de...

iPhone 7S cu Touch ID integrat in ecran a fost confirmat de Apple

iPhone 7S cu Touch ID inregrat in ecran este detaliat de catre Apple intr-un nou brevet de inventie.

20

Saptamana trecuta au aparut o serie de informatii extrem de interesante care ne spuneau ca iPhone 7S va avea Touch ID integrat in ecran si ca intregul panou frontal al smartphone-ului va fi acoperit de ecranul OLED pe care Apple intentioneaza sa il implementeze.

Avand in vedere ca deocamdata niciun producator de smartphone-uri nu ofera un asemenea terminal, foarte multi au privit foarte circumspecti aceasta informatie venita cel mai probabil de la cineva apropiat companiei Apple, insa iata ca ea este astazi confirmata de cei din Cupertino.

Un brevet de inventie inregistrat companiei Apple descrie metoda prin care Touch ID poate fi implementat in ecranul iPhone 7S, cititorul de amprente regasindu-se sub ecranul dispozitivului, asa cum se preconizeaza ca va fi cazul smartphone-ului care va ajunge pe piata in 2017.

Brevetul de inventie a fost depus spre inregistrare in martie 2015 si descrie trei metode prin care este posibila aceasta implementare, ultima dintre ele implicand un sistem ultrasonic care ar fi mai exact decat cel folosit pentru senzorul capacitiv folosit acum in iPhone.

The most accurate but least common finger-scanning technology is ultrasound imaging. In this type of sensor, two transducers are placed on the x- and y-axes of a plate of glass–one each for receiving and transmitting–for propagating ultrasound waves through a glass plate; when the finger is placed on top of the glass, the finger impedes the waves and the receiving transducer can measure the alteration in wave patterns. This type of scanner is very new and largely untested in a variety of conditions, but initial results show promise for the technology. It combines the large plate size and ease of use of the optical scanners with the ability to pervade dirt and residue on the scanner, an advantage of capacitive scanners.

Practic Apple descrie in acest brevet de inventie un iPhone 7S al carui ecran acopera toata suprafata panoului frontal, separat de Touch ID, in ecran fiind integrati si senzorul de proximitate, cel de lumina ambientala sau difuzorul pentru efectuarea de apeluri telefonice.

Din moment ce Apple a depus acest brevet de inventie in martie 2015, este clar ca tehnologia se afla in proces de dezvoltare de cativa ani si implementarea in iPhone 7S in 2017 este perfect plauzibila in momentul de fata, deci orice este posibil.

Voi ce parere aveti? V-ati dori un iPhone fara butonul Home ?