Cubimorph – Cuburile touchscreen care revolutioneaza industria electronicelor

 Un nou prototip al unui dispozitiv numit “Cubimorph” poate aduce viitorul electronicelor inteligente de consum in centrul atentiei.

Realizat intr-un laborator in cadrul Departamentului de Informatica de la Universitatea din Bristol, in colaborare cu cercetatorii de la Universitatea din Purdue, Lancaster si Sussex, Cubimorph este descris ca un dispozitiv mobil interactiv, care isi poate schimba forma, la cerere, pentru a se potrivi cu o gama larga de utilizari. Mai exact, este o serie de mici blocuri de constructie touchscreen, care pot fi combinate in diferite moduri astfel incat sa se potriveasca diferitelor nevoi.

“Cubimorph contributes toward the vision of programmable matter where interactive devices reconfigure in any shape that can be made out of a chain of cubes in order to fit a myriad of functionalities,”

Design-ul modular tri-dimensional a dispozitivului utilizeaza o serie de “balamale” pentru a conecta componentele cubului, care au touchscreens pe fiecare dintre cei sase laturi. Motoarele din interiorul cuburilor permit dispozitivului sa se reconfigura in diferite cazuri de utilizare.

Astfel, de exemplu, Cubimorph ar putea fi majoritatea timpului ca un smartphone care arata ceva de genul:

Dar, atunci cand utilizatorul doreste sa joace, Cubimorph nu deschide doar o aplicatie, ea se configureaza si devine touch-pad-ul controlat in joc:

Condusa de Dr. Anne Roudaut, echipa de cercetatori va scoate in evidenta prototipul lor de Cubimorph aceasta săptămână in timpul conferintei ICRA 2016 în Stockholm, Suedia. Un film care detaliaza conceptul puteti vedea in clipul de mai jos:

1 COMENTARIU