Iconita Siri pentru OS X a fost dezvaluita in imagini

Pe 13 iunie compania Apple va prezenta lumii intregi OS X 10.12 sau poate macOS 1, iar una dintre marile schimbari pregatite de catre cei din Cupertino are legatura cu asistentul personal Siri, acesta urmand a fi in sfarsit disponibil in Mac-urile utilizatorilor.

Siri va putea fi accesat de catre utilizatori in 3 moduri distincte : printr-un buton din status bar, printr-o iconita din dock, sau prin Hey Siri. Prima imagine de mai jos prezinta iconita din dock-ul OS X, accesarea acesteia deschizand interfata Siri care permite introducerea de comenzi.

A doua imagine prezinta butonul Siri din status bar-ul OS X, apasarea sa va avea drept rezultat deschiderea aceleiasi interfete pentru Siri. In final avem functia Hey Siri care va permite activarea asistentului personal folosind o comanda vocala rostita de catre utilizator, microfonul Mac-urilor putand fi permanent deschis pentru a asculta o posibila comanda.

Implementarea Siri in OS X este deocamdata in stadiile incipiente, insa cei de la Apple sunt foarte hotarati sa aduca asistentul personal pe Mac-urile utilizatorilor, iar el va fi oferit abia din toamna, dupa 3 luni de testare publica impreuna cu prima versiune a noului OS X.

WWDC 2016 va incepe pe data de 13 iunie si separat de noua versiune a OS X, compania Apple va prezenta deasemenea iOS 10 si probabil unele Mac-uri noi.

Siri OS X 1

Siri OS X