Prima Pagina Google Google Assistant – noul asistent virtual al Google

Google Assistant – noul asistent virtual al Google

1

Google Assistant a fost prezentat in cursul acestei seri in cadrul Google I/O 2016 de catre compania americana si vorbim despre o evolutie naturala a platformei Google Now spre una care este capabila sa poarte conversatii cu utilizatorii si sa actioneze in baza intrebarilor si raspunsurilor.

Exact precum in cazul Google Now, Google Assistant este capabil sa raspunda la comenzile utilizatorilor, insa acestia din urma pot pune multiple intrebari in cadrul unei conversatii cu asistentul, iar acesta va intelege ce fel de raspunsuri trebuie sa dea in cadrul unei conversatii.

Google Assistant poate fi folosit chiar si in chat-uri, serviciul fiind practic un fel de chat bot care poate fi folosit si in afara aplicatiilor pe care utilizatorii le au instalate, el completand functionalitatea pe care Google Now o ofera in momentul de fata.

Daca Facebook a lansat chat bots pentru platforma Messenger, cei de la Google trebuiau sa vina cu ceva similar pentru utilizatorii proprii, asa ca acum Google Assistant va concura cu Facebook chat bots pentru atentia companiilor, dar si a utilizatorilor.

Think of the assistant, we think of it as a conversational assistant, we want users to have an ongoing two-way dialog. Think of the assistant of an ambient experience that extends across devices. Computing evolving beyond phones.