Astazi se implinesc 15 ani de la deschiderea primelor Apple Store-uri

Astazi este o zi speciala pentru compania Apple, iar asta deoarece se marcheaza 15 ani din momentul in care au fost inaugurate primele doua Apple Store-uri, la deschiderea unuia dintre ele participand si popularul fost CEO al companiei, Steve Jobs.

Pe 19 mai 2001 au fost deschise primele doua Apple Store in Tysons Corner, Virginia si Glendale, California, ele primind 7700 de persoane si generand vanzari de 600.000 de dolari in weekend-ul deschiderii, demonstrandu-si din start eficienta.

Cele doua Apple Store au avut performante atat de bune, incat pana la sfarsitul anului 2001 Apple avea sa deschida inca 25 de locatii in diverse zone din SUA, iar in momentul de fata compania americana are 475 de magazine deschise intr-o varietate de tari de pe glob.

Din 2001 si pana in prezent, divizia de retail a companiei Apple a avut o multitudine de lideri, insa Ron Johnson este cel care si-a pus cel mai mult amprenta asupra gigantului lant de retail al companiei Apple, Angela Ahrendts avand acum ocazia de a face acelasi lucru.