Chromebook a depasit Mac in vanzari

Chromebook-urile au intrecut pentru prima oara Mac-urile in vanzari, dar numai in SUA.

Ceea ce multi au crezut ca fiind imposibil a fost realizat de catre compania Google, Chromebook-urile sale reusind sa depaseasca pentru prima oara Mac-urile in ceea ce priveste vanzarile, insa aici vorbim despre o realizare care se aplica numai pentru SUA.

Conform unei estimari facute de catre agentia de analiza IDC, Apple a vandut 1.8 milioane de Mac-uri in T1 2016 in SUA, avand o cota de piata de 13%, vanzarile de Chromebook-uri ridicandu-se la 2 milioane de unitati, insa aici vorbim vanzarile combinate ale mai multor producatori.

Conform celor de la IDC, Chromebook-urile au cucerit in principal piata educationala din SUA, insa in afara ei vanzarile n-au fost chiar atat de grozave, nici in SUA si nici in alte zone de pe planeta.

In decembrie Tim Cook a criticat Chromebook-urile ca fiind simple masini de teste care sunt folosite in mediul educational, ele neavand o valoare reala pentru actul de educatie, deci estimarea de astazi ar putea avea ceva adevar in spate din moment ce produsele au fost criticate de CEO-ul Apple.

Chrome OS overtook Mac OS in the US in terms of shipments for the first time in 1Q16. Chromebooks are still largely a US K-12 story.

Chromebook-urile sunt o poveste de succes a celor de la Google, laptop-urile ruland Chrome OS si fiind promovate cu greu pentru mediul educational sau utilizatorii obisnuiti, insa iata ca in final ele au reusit sa dea o lovitura puternica Apple.