FindFace – aplicatia care identifica persoanele din jurul tau

FindFace este o aplicatie lansata recent in Rusia si este prima aplicatie din lume care este capabila sa identifice persoanele de pe strada in baza unei fotografii, ea fiind creata special pentru o retea de socializare din Rusia, prin care sunt analizate pozele.

FindFace foloseste un sistem de recunoastere faciala proprietar si analizeaza o imagine inregistrata de catre un utilizator, apoi o compara cu cele existente in reteaua de socializare Vkontakte si ofera rezultate ce au o acuratete de pana la 70%.

Tehnologia din spatele aplicatiei FindFace s-a dovedit a fi mai exacta chiar si decat cea a companiei Google, reusind sa obtina o acuratete de 73.1% intr-un test de analizare a peste 1 milion de poze, deci vorbim despre un sistem extrem de eficient.

Din momentul lansarii FindFace in Rusia si pana in prezent, aplicatia a inregistrat peste 500.000 de descarcari si 3 milioane de verificari pentru identitatea persoanelor, toate acestea in doar doua luni de zile, realizarea fiind cu adevarat impresionanta.

FindFace, launched two months ago and currently taking Russia by storm, allows users to photograph people in a crowd and work out their identities, with 70% reliability. It works by comparing photographs to profile pictures on Vkontakte, a social network popular in Russia and the former Soviet Union, with more than 200 million accounts.

Desi FindFace este foarte populara, dar aparent si foarte utila, in Rusia, in alte zone de pe planeta ea nu poate fi folosita deoarece reteaua ruseasca Vkontakte are foarte putini utilizatori in afara acestei tari.

FindFace si-ar creste serios numarul de utilizatori daca ar putea folosi reteaua Facebook pentru a face recunoasterea faciala a utilizatorilor, insa acest lucru are sanse minime de a se infaptui, asa ca deocamdata ea este utila in Rusia si o puteti descarca urmand acest link.

https://www.youtube.com/watch?v=VZnWnbFUJqQ

1 COMENTARIU