Cum rezolvi problema blocarii Mac in OS X 10.11.4

 

Saptamana trecuta v-am spus ca OS X 10.11.4 blocheaza MacBook Pro lansate la inceputul anului 2016, problema afectand un numar foarte mare de utilizatori din lumea intreaga, compania Apple spunand doar ca isi va da toata silinta pentru a o rezolva.

Pana cand Apple va lansa o actualizare care sa rezolve intr-adevar problemele Mac-urilor in OS X 10.11.4 sau OS X 10.11.5, astazi va prezint o posibila solutie care v-ar putea face Mac-urile mai usor de folosit fara frica faptului ca ele s-ar putea bloca din senin.

Avand in vedere ca foarte multa lume a legat aceasta problema de browserul Safari, rezolvarea are legatura cu functia WebGL implementata de catre compania Apple pentru browserul sau, dezactivarea sa parand sa readuca lucrurile la normal.

Pentru a rezolva problema blocarii Mac-urilor cu OS X 10.11.4 sau OS X 10.11.5 trebuie sa :

  1. Accesati aplicatia Safari.
  2. Accesati meniul Preferences.
  3. Accesati tab-ul Security.
  4. Defibati optiunea Allow WebGL.
  5. Inchideti meniul Preferences si aplicatia Safari, inclusiv complet din dock.

Dupa redeschiderea Safari nu veti mai avea WebGL activat si exista posibilitatea ca performantele sa fie afectate in timpul incarcarii paginilor web, insa partea buna este ca nu veti mai avea probleme cu blocarea subita a Mac-urilor, sau cel putin aceasta este teoria.

blocare Mac