OS X 10.12 va permite deblocarea Mac cu Touch ID

Deblocarea Mac folosind Touch ID de pe iPhone va fi posibila din toamna cu OS X 10.12.

Lansarea sistemului Touch ID pentru iPhone, iPad si iPod Touch a adus primele doleante privind posibilitatea de a debloca Mac-uri folosind acest sistem, iar unele aplicatii aparute in Mac App Store si App Store au oferit posibilitatea de a indeplini aceasta functie pentru utilizatori.

La doi ani dupa oferirea acestei functii pentru iDevice/Mac-uri, compania Apple s-a gandit ca ar fi bine sa o implementeze nativ in OS X 10.12, asa ca in cadrul WWDC 2016 urmeaza sa anunte un nou sistem care va permite deblocarea unui Mac folosind Touch ID-ul unui iDevice.

Desi multa lume a cerut implementarea Touch ID direct in Mac, Apple inca nu va oferi o asemenea functionalitate, in schimb va implementa in OS X 10.12 si iOS 10 un sistem care va debloca automat un Mac atunci cand iPhone-ul utilizatorului se apropie de el.

Deblocarea automata inlatura necesitatea de a mai folosi o parola pentru a debloca Mac-ul, compania Apple folosind Bluetooth LE pentru a interconecta produsele sale, un sistem similar fiind folosit pentru a permite deblocarea unui Apple Watch fara un cod de acces.

Apple engineers are designing an auto unlock function that would allow an iPhone to unlock a Mac when in close proximity, alleviating the need to enter a password on a password-protected Mac. The feature, which uses Bluetooth LE frameworks, will presumably work similarly to the automatic unlocking function on the Apple Watch.

Scanarea amprentei prin Touch ID ar face autentificarea si ar inlocui necesitatea introducerii unei parole pe Mac, iar un Apple Watch ar putea fi folosit in aceeasi masura pentru deblocare, clipul video de mai jos prezentand o functionalitate similara oferita de catre aplicatia Knock.

Chiar daca functia pare a fi foarte interesanta, deocamdata nu este sigura implementarea sa in OS X 10.12, asa ca pana in toamna se pot schimba foarte multe, insa sansele ca ea sa fie prezentata la WWDC 2016 sunt foarte mari in momentul de fata.

https://www.youtube.com/watch?v=iDerMv5yAmY